17.4 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022

Reacția primarului după ce a primit semnăturile pentru transportul elevilor: Am nevoie de informații suplimentare. Voi sta de vorba cu părinții după ce voi verifica toate tomberoanele cu gunoi!

Problema transportului elevilor școlii “Iordache Cantacuzino”, care fac naveta pe jos , câțiva km pe zi printre mașini, pentru a ajunge la noua locație, după ce școala a intrat în renovare, a rămas nerezolvata.

Primarul municipiului, Marius Pintilie spune ca are nevoie de mai multe informații de la părinți, privitor la adresa de domiciliu, pentru a putea lua o decizie. Conducerea școlii dar și BIT TV a transmis Primăriei tabelele cu zecile de semnături și cererile părinților pentru ca elevii sa beneficieze de transport gratuit. Edilul le-a analizat și a ajuns la concluzia ca problema este reala, dar va solicita informații suplimentare conducerii școlii.
Sincron 1 pintilie raspus

Întrebat de ce nu se duce sa vorbească cu părinții, dacă are nelămuriri, primarul pascanean a precizat ca are alte priorități și ca va rezolva acesta problema, după ce va termina de verificat pubelele cu gunoi. Edilul pascanean a insistat ca părinții interesați trebuie sa depună o cerere și toate informațiile necesare pentru ca administratia locală sa poată lua o decizie privitor la transportul elevilor.

Proiectul a fost inițiat de consilierul Sorin Olariu dar a fost respins după ce primarul și consilierii PNL și ProRomania nu au fost de acord cu aceasta propunere.

LA IASI A FOST NEVOIE DOAR DE O DISPOZITIE A PRIMARULUI

În alte localități toți elevii beneficiază de transport gratuit. La Iași de exemplu, circula curse speciale, pentru ca elevii și studenții sa ajungă în siguranță la școală. Astfel, între orele 07.00 și 08.00 dimineața, precum și la amiaza cand ies de la școală, jumatate din autobuzele și tramvaiele care aparțin transportului public local sunt la dispoziția elevilor și studentilor. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași spune ca s-a avut în vedere scăderea poluarii și a numărului de mașini in trafic, mai ales dimineața, dar si transportului elevilor in condiții de siguranță ,in perioada pandemiei.

Măsura a fost luată din luna februarie a.c. de primarul Mihai Chirica. Nu a fost nevoie de semnaturile părinților și nici măcar de aprobarea Consiliului Local, ci de o dispoziție a edilului.

Menționăm ca tot consilierul Sorin Olariu a propus, in aceeași ședința, realizarea unui studiu de fezabilitate pentru înființarea unui traseu intern al transportului in comun care sa facă legătură între zonele Deal, Vale, Vatra ,Fantanele și centrul comercial de la ieșirea din Pașcani. Și acest proiect a fost respins, tot după ce consilierii PNL și ProRomania, precum și edilul municipiului, nu au fost de acord.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow