More

  Reacția primarului după ce a primit semnăturile pentru transportul elevilor: Am nevoie de informații suplimentare. Voi sta de vorba cu părinții după ce voi verifica toate tomberoanele cu gunoi!

  Problema transportului elevilor școlii “Iordache Cantacuzino”, care fac naveta pe jos , câțiva km pe zi printre mașini, pentru a ajunge la noua locație, după ce școala a intrat în renovare, a rămas nerezolvata.

  Primarul municipiului, Marius Pintilie spune ca are nevoie de mai multe informații de la părinți, privitor la adresa de domiciliu, pentru a putea lua o decizie. Conducerea școlii dar și BIT TV a transmis Primăriei tabelele cu zecile de semnături și cererile părinților pentru ca elevii sa beneficieze de transport gratuit. Edilul le-a analizat și a ajuns la concluzia ca problema este reala, dar va solicita informații suplimentare conducerii școlii.
  Sincron 1 pintilie raspus

  Întrebat de ce nu se duce sa vorbească cu părinții, dacă are nelămuriri, primarul pascanean a precizat ca are alte priorități și ca va rezolva acesta problema, după ce va termina de verificat pubelele cu gunoi. Edilul pascanean a insistat ca părinții interesați trebuie sa depună o cerere și toate informațiile necesare pentru ca administratia locală sa poată lua o decizie privitor la transportul elevilor.

  Proiectul a fost inițiat de consilierul Sorin Olariu dar a fost respins după ce primarul și consilierii PNL și ProRomania nu au fost de acord cu aceasta propunere.

  LA IASI A FOST NEVOIE DOAR DE O DISPOZITIE A PRIMARULUI

  În alte localități toți elevii beneficiază de transport gratuit. La Iași de exemplu, circula curse speciale, pentru ca elevii și studenții sa ajungă în siguranță la școală. Astfel, între orele 07.00 și 08.00 dimineața, precum și la amiaza cand ies de la școală, jumatate din autobuzele și tramvaiele care aparțin transportului public local sunt la dispoziția elevilor și studentilor. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași spune ca s-a avut în vedere scăderea poluarii și a numărului de mașini in trafic, mai ales dimineața, dar si transportului elevilor in condiții de siguranță ,in perioada pandemiei.

  Măsura a fost luată din luna februarie a.c. de primarul Mihai Chirica. Nu a fost nevoie de semnaturile părinților și nici măcar de aprobarea Consiliului Local, ci de o dispoziție a edilului.

  Menționăm ca tot consilierul Sorin Olariu a propus, in aceeași ședința, realizarea unui studiu de fezabilitate pentru înființarea unui traseu intern al transportului in comun care sa facă legătură între zonele Deal, Vale, Vatra ,Fantanele și centrul comercial de la ieșirea din Pașcani. Și acest proiect a fost respins, tot după ce consilierii PNL și ProRomania, precum și edilul municipiului, nu au fost de acord.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident rutier cu o victimă în comuna Todirești. Mașină distrusă după impactul cu un stâlp – FOTO

  Accident rutier spectaculos luni seara, 19 aprilie, in jurul orei 20:00, in comuna Todiresti. Un sofer din Siretel ar fi pierdut controlul volanului, a lovit un stalp de pe marginea drumului si s-a rasturnat pe camp. //

  Propunere: Depozite de carte în sediile PNL și USR Pașcani

  Un consilier pășcănean propune ca organizațiile politice locale PNL și USR să renunțe la sediile actuale în favoarea extinderii corpului Bibliotecii Municipale ”Leonard Gavriliu”. //

  Un tânăr de 19 ani suspect în cazul înjunghierii din Moțca. A fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi

  Un tanar de 19 ani este principalul suspect in cazul agresiunii ce a avut loc vineri, 19 aprilie, in localitatea Motca, in care un barbat de 26 de ani a fost injunghiat. Presupusul agresor a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, unde va fi expertizat pentru a se vedea daca a avut discernamant sau nu in timpul comiterii faptei. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet