4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023
Array

Răzvan Grecu a minţit. Păşcănenii fără contract NU sunt scutiţi de la plata apei

Păşcănenii care au refuzat să încheie contracte cu Apa Vital au fost minţiţi atunci când au fost informaţi că sunt scutiţi de la plata consumului de apă furnizat din vara anului trecut şi până în prezent. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului precizează că prevederile Ordonanţei de Guvern 34 din 2014 nu se aplică decât în condiţiile în care ar fi fost încheiate contracte de furnizare şi doar dacă nu există alte prevederi legale contrare. Altfel spus cei care se aşteptau să scape de datorii, pe motiv că nu ar fi solicitat furnizarea apei, trebuie să găsească o soluţie pentru achitarea lor.

Articolul care a contribuit semnificativ la închiderea furnizării apei la 7 scări de bloc a fost publicat în 11 ianuarie de Răzvan Grecu, pe site-ul newspascani.com şi de Actualitatea TV.
Sub titlul, Pășcănenii ce nu au semnat cu ApaVital sunt scutiți prin lege de la plata serviciilor furnizate fără contract! “patronul acestor canale de informare a scris ca, cetățenii din Pașcani care nu au semnat contracte de furnizare de apă cu operatorul ieșean Apa Vital sunt scutiți de la obligația plății consumurilor de la 1 iulie până în prezent…” În baza Ordonanţei de Guvern 34/2014.
În acelaşi articol se arata că, situația de la Pașcani, în care cetățenii au primit apă fără a avea un contract încheiat cu operatorul este prevăzută la articolul 23 din această ordonanță de urgență și este denumită „vânzare nesolicitată” şi ca. “… legiuitorul, atât cel european cât și cel român, a stabilit că „Consumatorul este scutit de obligaţia de plată în caz de furnizare nesolicitată de produse, apă, gaze naturale, electricitate, energie termică sau conţinut digital sau în caz de prestare nesolicitată…”
Autorul articolului a mai precizat că  “… notificările emise de ApaVital prin care cetățenii erau amenințați că vor fi acționați în judecată pentru „îmbogățire fără justă cauză” dacă nu vor încheia contracte pentru a se putea emite facturi, sunt fără temei de drept, scopul lor fiind doar de a panica populația pentru a semna actele impuse abuziv.”

În realitate prevederile ordonanţei mai sus menţionate se aplică doar în cazul în care între locatari şi distribuitor ar fi fost încheiate contracte, adică exact pe invers faţă de cum au fost informaţi cetăţenii.
În urma unei cereri de informaţii publice adresată de BIT TV Comisariatul General Pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Nord-Est Iaşi a precizat că, ordonanţa de urgenţă mai sus amintita se aplică în condiţiile articolului 3 alin. 1, respectiv doar dacă exista un contract încheiat…” şi dacă nu este o altă prevedere legală contrara, care să reglementeze serviciile de furnizare a apei.

Menţionăm că articolul mincinos a fost lipit şi în scările de bloc cu scopul de a-i determina pe păşcăneni să nu semneze contractele de furnizare şi prin urmare să nu îşi achite consumurile de apă. Mai mult, la sfârşitul anului trecut tot Răzvan Grecu a precizat într-o emisiune televizată ca aceste consumuri pot fi considerate un cadou de Crăciun, şi prin urmare nu trebuie achitate, ca o compensare pentru păşcăneni din cauza problemelor create de Apă Vital şi a pierderile de apă plătite până acum.
Aşa s-a ajuns ca Apa Vital să închidă robinetele la mai multe scări de bloc iar locatarii să rămână fără apă timp de o săptămână de zile.

articol mincinos

Adresa raspuns CRPC Iasi 351 28.01

Alte articole

Scandal intre consilierii pascaneni privind locuintele pentru tineri -VIDEO

Scandal in legislativul pascanean privind soarta a doua demersuri...

Probleme de mediu, la mai multe service-uri auto din Pașcani

Semnal de alarma ingrijorator privind incalcarea normelor de mediu...

ZERO TAXE PE SALARIUL MINIM (P)

Prețurile cresc în continuare vertiginos. În perioada aceasta, este...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow