Array

Razii organizate în Hârlău: Marfă de contrabandă confiscată și hoți prinși de polițiști

Razii organizate în Hârlău. Lucrătorii Poliției Orașului Hârlău și Secției 9 Poliție Rurală au verificat 108 agenţi economici și 43 de vânzători ambulanţi, 73 de societăţi comerciale controlate pe linie de pază, 221 autoturisme și 87 de căruțe controlate, fiind legitimate peste 400 de persoane.

Au fost constatate 7 infracțiuni în flagrant, un permis de conducere reținut și 168 de sancțiuni contravenționale aplicate în valoare de peste 42.700 lei.

Au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de circa 6.000 lei (ţigarete de contrabandă, lumânări, candele, material lemnos, produse alimentare, băuturi alcoolice, articole de îmbrăcăminte.)

Exemple: –  a fost depistat P. Mihai, de 48 ani, din com. Deleni, în timp ce deţinea în mod ilegal 595 pachete de ţigări de contrabandă, de provenienţă R. Ucraina şi Suedia.  În cauză s-a întocmit dosar penal și cantitatea de țigări a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor;

– a fost depistat I. Daniel, de 23 ani, din com. Focuri, care conducea în localitate un autoturism având plăcuţele cu numerele de înmatriculare expirate din data de 27.08.2015. De asemenea, în urma verificării în bazele de date, a rezultat că acesta are permisul de conducere „suspendat”. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi punerea în mişcare a unui vehicul neînmatriculat;

–  a fost prins în flagrant T. Ioan, de 55 ani, din com. Prăjeni, jud. Botoşani, care cu ajutorul unui atelaj hipo, a sustras de pe un teren cantitatea de 250 kg pepeni verzi. S-a întocmit dosar penal pentru furt.

– a fost depistat R. Florin din oraşul Hîrlău, jud. Iaşi, care transporta cu un atelaj hipo pe DN 28B Hîrlău, cantitatea de 1 mc material lemnos fără a poseda documente legale de provenienţă. Faţă de acesta s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în cuantum de 1000 lei pentru încălcarea prevederilor Lg. 171/2010, iar cantitatea de 1 mc material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...