8.5 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Razie la Pascani si comunele din imprejurimi. Doua persoane au ajuns dupa gratii

În ziua de 20 ianuarie 2015 Poliţia Mun. Paşcani şi Secţia nr. 6 Poliţie Rurală Paşcani,au acţionat în municipiul Paşcani şi pe raza comunelor Moţca, Mirosloveşti, Ruginoasa şiMogoşeşti-Siret pentru prevenirea infractionalităţii stradale, a faptelor ilicite de comerţ,prinderea persoanelor urmărite, a celor care posedă mandate de arestare, sau care se sustrag dela cercetări, prevenirea evenimentelor rutiere, cât şi pentru menţinerea unui climat de ordine şisiguranţă publică. S-a acționat în 6 zone, fiind implicați 42 de polițiști (ordine publică,investigații criminale, poliție rutieră)Au fost controlați 6 agenți economici și 5 vânzători ambulanţi, verificate 59 deauvehicule și 5 căruțe și legitimate 48 de persoane. A fost constatată o infracțiune fiind depistatun infractor. Au fost căutate 5 persoane urmărite în temeiul legi, fiind efectuate 4 descinderi ladomiciliile persoanelor care posedă mandate de executate a pedepsei închisorii și au fostconduse la sediul poliției 8 persoane pentru verificări.

Cu ocazia acestor activități au fost puse în aplicare 2 mandate penale, fiind introduse înpenitenciar 2 persoane pentru executarea condamnării.Totodată polițiștii au aplicat 71 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 10000lei (Legea 61/ 1991 – 8, Legea 12/ 1990 – 1, O.U. G. 195/ 2002 – 62). Au fost reținute 2permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

Exemple:

1. A fost identificat şi cercetat S. F., de 15 de ani, din Paşcani stabilindu-se că este prezumtivulautor al furtul comis în ziua de 17.01.2015 în timp ce se afla în incinta unui magazin de unde asustras un telefon mobil în valoare de 260 lei. În cursul cercetărilor prejudiciul a fost recuperatşi restituit părţii vătămate.

2. Au fost depistate şi introduse în Penitenciarul Iaşi următoarele persoane:- I. Cornelia, de 45 ani, din Paşcani, pe numele căreia Tribunalul Iaşi avea emis unmandat de executare a pedepsei închisorii. Cea în cauză are de executat o pedeapsă de 3ani şi 6 luni închisoare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani;- T. Cătălin de 46 ani, din com. Ruginoasa, Jud. Iaşi, care poseda un mandat de executarea închisorii emis de Judecătoria Paşcani. Cel în cauză are de executat o pedeapsă de 6luni închisoare pentru comiterea infracţiunilor de ameninţare şi loviri şi alte violenţe.

IPJ IASI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow