More

  RAZIE LA PAŞCANI. Amezi pentru comercializarea de țigări contrafăcute și șoferi vitezomani

  Array

  RAZIE LA PAŞCANI. Amezi pentru comercializarea de țigări contrafăcute și șoferi vitezomani

  Poliția în acțiune la Pașcani. Numai în câteva ore s-au dat amenzi de peste 21 mii lei, iar un bărbat a fost amendat cu 5 mii lei.

  În ziua de 31 august a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Paşcani au acţionat pe raza de competenţă pentru prevenirea infracţionalităţii stradale, în special a furturilor din buzunare şi din auto, prevenirea faptelor ilicite de comerţ, prevenirea evenimentelor rutiere, cât şi pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

  Au fost vizate 4 zone de acţiune, fiind efectuate controale în două pieţe agroalimentare. Au fost controlate 9 unităţi de alimentaţie publică şi alte 5 societăţi comerciale. Au fost controlate 52 de autovehicule. Au fost legitimate 59 de persoane.

  Au fost conduse la sediul poliţiei pentru verificări şi luarea măsurilor legale 8 persoane. Au fost identificate două persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni. Au fost aplicate 46  sancţiuni contravenţionale, dintre care 34 conform O.U.G. nr. 195/2002 (19 fiind pentru viteză), 7 la Legea nr. 61/1991, 2 la Legea nr.12/1990, 2 la Legea nr. 333/2003, iar restul pentru alte abateri. Valoarea sancţiunilor aplicate este de 21.075 lei.

  De exemplu, în urma controlului efectuat la un bar din Municipiul Paşcani au fost găsite expuse la vânzare ţigări pentru care nu erau deţinute documente de provenienţă. Gestionara a fost sancţionată conform Legii nr. 12/1990 cu amendă în valoare de 500 lei şi au fost ridicate  în vederea confiscării 240de ţigarete.

  La controlul efectuat la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din Paşcani, s-a constatat că era efectuat transportul valorilor monetare, fără a fi însoţit de personal autorizat conform legii. Societatea în cauză a fost sancţionată conform H.G. nr. 301/2012 cu amendă în valoare de 5.000 lei.

  Și un bărbat de 43 ani, din judeţul Suceava a fost depistat conducând un autoturism cu viteza de 103 km/h pe DN 2, în localitatea Cristeşti, pe un sector de drum limitat la 60 km/h. A fost sancţionat conform O.U.G. nr. 195/20002 cu amendă în valoare de 1.125 lei şi 6 puncte penalizare.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ”Atenţie la capcanele din noile contracte! Nu există miracole în ofertele ieftine”

  Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile...

  Medicii de familie către pacienţi: Programaţi-vă singuri pe portalul de vaccinare!

  Aceştia spun că nu pot face faţă numărului mare de solicitări, mai ales în condiţiile în care platforma de înscrieri merge cu intermitenţe, şi...

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI