9.5 C
Paşcani
luni, octombrie 18, 2021

Razie la Hirlau si comunele din imprejurimi. Soferi bauti, infractori prinsi in flagrant

C.P. În perioada 25 – 26 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hîrlău şi Secţiei 9 Poliţie Rurală Hîrlău au acţionat pentru accentuarea climatului de siguranţă publică, combaterea faptelor cu violenţă, faptelor de comeţ ilicit şi încălcării normelor legale de circulaţie pe drumurile publice.

Au fost controlate 8 unităţi comerciale, 8 agenţi economici, 69 de autovehicule, 10 atelaje hipo şi legitimate 119 persoane.

Au fost aplicate 28 sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.570 de lei, dintre care 11 conform Legii 61/1991, 13 conform O.U.G 195/2002, 2 conform HCL 8/2013, 1 conform Legii 12/1990 şi 1 conform altor acte normative.

De asemenea, au fost reţinute 3 permise de conducere, 1 certificat şi 2 plăcuţe de înmatriculare. Totodată, au fost constatate în flagrant 3 infracţiuni.

Exemple:

1.Un tânăr de 19 de ani, din comuna Scobinţi, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1.000 de lei, fiindu-i reţinut certificatul şi plăcuţele de înmatriculare, întrucât a condus un autoturism pe DE 58 fără a avea poliţă de asigurare obligatorie valabilă.

2.O femeie de 44 de ani, din oraşul Hîrlău, a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 300 de lei, întrucât a fost depistată apelând la mila trecătorilor.

C.P. La data de 25 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hîrlău au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani, din oraşul Hîrlău, pe DJ 281, pe raza comunei Scobinţi.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

IPJ IASI

DE LA ACELAȘI AUTOR

Ce mai găsim în trafic: șofer cu alcoolemie de 1,28 mg/l, la Târgu Frumos

Un tanar de 25 de ani a fost prins de politistii din Targu Frumos la volanul unei...

Spitalul General C.F. Pașcani caută director financiar-contabil

Spitalul General C.F. Pașcani caută director financiar-contabil. Data-limită până la care se pot depune actele pentru dosarul...

Spitalul de Urgență Pașcani angajează cinci muncitori calificați. Se caută zidari, liftier, fochist și instalator

Spitalul Municipal de Urgenţă Paşcani, Județul Iaşi, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a...

POLIȚIA INTERNETULUI: Guvernul Cîțu pregătește cenzura pe YouTube, Facebook, Tik-Tok și toate rețelele sociale. CNA va putea amenda și bloca pe oricine

Profitând de faptul că toată lumea este atentă și preocupată cu criza politică și dezastrul sanitar, Guvernul...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI