More

  Razie la Hirlau si comunele din imprejurimi. Soferi bauti, infractori prinsi in flagrant

  C.P. În perioada 25 – 26 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hîrlău şi Secţiei 9 Poliţie Rurală Hîrlău au acţionat pentru accentuarea climatului de siguranţă publică, combaterea faptelor cu violenţă, faptelor de comeţ ilicit şi încălcării normelor legale de circulaţie pe drumurile publice.

  Au fost controlate 8 unităţi comerciale, 8 agenţi economici, 69 de autovehicule, 10 atelaje hipo şi legitimate 119 persoane.

  Au fost aplicate 28 sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.570 de lei, dintre care 11 conform Legii 61/1991, 13 conform O.U.G 195/2002, 2 conform HCL 8/2013, 1 conform Legii 12/1990 şi 1 conform altor acte normative.

  De asemenea, au fost reţinute 3 permise de conducere, 1 certificat şi 2 plăcuţe de înmatriculare. Totodată, au fost constatate în flagrant 3 infracţiuni.

  Exemple:

  1.Un tânăr de 19 de ani, din comuna Scobinţi, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1.000 de lei, fiindu-i reţinut certificatul şi plăcuţele de înmatriculare, întrucât a condus un autoturism pe DE 58 fără a avea poliţă de asigurare obligatorie valabilă.

  2.O femeie de 44 de ani, din oraşul Hîrlău, a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 300 de lei, întrucât a fost depistată apelând la mila trecătorilor.

  C.P. La data de 25 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hîrlău au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani, din oraşul Hîrlău, pe DJ 281, pe raza comunei Scobinţi.

  Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

  Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

  În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

  IPJ IASI

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”. //

  Din 13 aprilie se deschide un nou flux de vaccinare la Pașcani. Situația în ultimele 24 de ore în Iași

  Începând cu data de 13 aprilie vor fi deschise fluxuri suplimentare în centre existente: 4 în Mun. Iași, 1 în Pașcani, 1 în Podu Iloaiei. //

  Când am putea renunța la purtarea măștii în spațiile publice. Anunțul prim-ministrului Cîțu

  Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat vineri că românii ar putea renunța la purtarea măștii în spații publice în momentul în care se atinge pragul de 10 milioane de persoane imunizate. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet