1.9 C
Paşcani
miercuri, martie 29, 2023
Array

Razie la Hârlău: Peste 100 de amenzi în doar câteva ore

Ieri la Hârlău a avut loc de la primele ore ale dimineții și până la amiază, o razie care a vizat atât oraşul, fiind umărite 13 zone de acțiune. Cu ocazia verificărilor efectuate de polițiști au fost aplicate aproape 120 de amenzi în valoare de peste 26 de mii de lei.

“În ziua de 26.05.2015, între orele 08:00 – 14:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Hîrlău şi Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hîrlău au acţionat pe raza de competenţă, pentru prevenirea infracţionalităţii stradale, a faptelor ilicite de comerţ, depistarea celor care comercializează produse de contrabandă, prinderea persoanelor urmărite, prevenirea evenimentelor rutiere, cât şi pentru menţinerea unui climat de siguranţă publică.”

În cadrul raziei au fost supuse controlului 9 societăţi comerciale, peste 35 de agenţi economici, cât şi vânzătorii ambulanţi, pentru a verifica actele necesare acestui tip de comerț.
Pe linie rutieră au fost oprite aproape 130 de autovehicule şi 70 de căruţe, iar aproximativ 250 de persoane au fost legitimate pentru verificări.

Din exemplele furnizate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie din Iaşi amintim că au fost prinşi cu ocazia acestor controale şi doi hoţi, dintre care unul în vârstă de doar 14 ani, suspectaţi la sfârşitul lui martie de furt dintr-un magazin; doi bărbaţi au fost amendaţi cu 200 de lei pentru scandal; iar unui contrabandist de ţigări i s-a întocmit dosar penal şi i-au fost confiscate cele aproape 130 de pachete de ţigarete găsite asupra sa.

Menţionăm că razia de ieri de la Hîrlău face parte dintr-o acţiune mai amplă desfăşurată de Poliţia Naţională, în colaborare cu Jandarmeria Română şi Poliţia Locală, cu scopul de a reduce infracţionalitatea, atât cea legată de formele ilegale de comerţ sau abaterile rutiere, cât şi de păstrarea liniştii publice.

Alte articole

Cine are dreptate? Masini distruse, sofer ranit

  Doua autoturisme distruse in urma unui accident rutier. Evenimentul...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...

Stolniceni -Prajescu: 105 de la Unirea Basarabiei cu România – VIDEO

Unul dintre cele mai importante momente istorice ale natiunii...

Stalp de telecomunicatii, rupt de vant

Semnal de alarma pe strada Stefan cel Mare din...

Alegeri PSD la Tatarusi, Motca si Miroslovesti

  Seria conferintelor PSD in zona Pascani pentru alegerea presedintelor...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow