Slider

Razie in pietele din Pascani. Amenzi de peste 45.000 de lei. Legume si haine confiscate

Razie in cele doua piete agroalimentare din municipiul Pascani, in cursul zilei de astazi. Zeci de politisti de la Poliţia Municipiului Paşcani, Secţia nr. 6 Poliţie Rurală Paşcani, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul luptătorilor S.A.S. şi al jandarmilor,  în colaborare cu  reprezentanţi ai R.A.R., O.P.C. şi D.S.V.S.A. Iaşi au desfăşurat controale ample. Spatiul comercial din zona Vale, de pe strada Ceferistilor a fost plin de autoritati, in jurul orei 10.00.

Comerciantii au fost verificati la actele de provenienta a marfurilor dar si pentru diferite avize de functionare. Unul dintre vanzatori a lasat taraba plina cu legume si s-a facut nevazut.

Politistii au dispus confiscarea marfii, 12 kg de ardei si cateva zeci de kg de varza, precum si a cantarului. Mai mult, se vor face verificari pentru a depista cine a vandut la masa respectiva.

Nu doar comerciantii au fost luati la intrebari, ci si soferii aflati in trafic. Un echipaj de politie rutiera a oprit masini in fata bisericii Sfanta Vineri.

Bilantul din urma actiunilor este urmatorul: 36 de comercianti verificati, 35 de masini oprite si 73 de persoane legitimate. Au fost date peste 50 de amenzi cu o valoare de 45.000 de lei si au fost confiscate 114 kg de legume si 36 de articole de imbracaminte.

Mentionam ca scopul raziei a fost de a preveni şi combate actele de comerţ ilicit, încălcările ale  normelor de convieţuire socială şi  accidentele rutiere.

 

Slider