11.2 C
Paşcani
duminică, octombrie 17, 2021
Array

Razie în Hârlău. Amenzi de peste 9.000 de lei pentru scandalagii și șoferi

C.P. În noaptea de 26/27august a.c., între orele 17:00 – 01:00, poliţiştii Poliţiei oraşului Hîrlău şi Secţiei 9 Poliţie Rurală Hîrlău au acţionat pe raza de competenţă pentru menţinerea climatului de siguranţă publică şi combaterea faptelor cu violenţă, în zona barurilor şi a altor unităţi similare şi a încălcării normelor legale de circulaţie pe drumurile publice.

Astfel, cei 14 poliţişti au beneficiat de sprijinul a 2 jandarmi şi 2 poliţişti locali.

Au fost controlate 15 baruri şi legitimate 138 de persoane. De asemenea, au fost controlate 53 de autovehicule. Poliţiştii au verificat 5 agenţi de pază. Au fost aplicate 29 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 18 conform Legii nr. 61/1991, 9 conform O.U.G. nr.195/2002, 1 conform Legii nr. 12/1990. Valoarea sancţiunilor aplicate este de 9075 lei.

De exemplu, la data de 26 august a.c., în jurul orei 22:30 a fost depistat un tânăr, de 25 ani din com. Gropniţa, în timp ce conducea pe DJ 282 B, pe raza comunei Gropniţa, un moped fără a avea numerele de înmatriculare şi fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neânmatriculat şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările continuă.

La data de 26 august a.c., în jurul orei 18:30, a fost depistat pe strada Ştefan cel Mare şi Sfânt din oraşul Hîrlău, un bărbat, de 32 ani, care aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice profera cuvinte jignitoare, vulgare şi injurii la adresa trecătorilor, deranjând ordinea şi liniştea publică. Faţă de acesta a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 1.000 lei, conform Legii nr. 61/1991.

La data de 26.08.2017, în jurul orei 22.30 a fost depistat un tânăr, de 19 ani, din comuna Scobinţi, care a condus un autoturism pe strada Ştefan cel Mare şi Sfânt din orasul Hîrlău, fără a purta centura de siguranţă şi fără a semnaliza manevra de schimbare a direcţiei de mers. Faţă de acesta a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 290 lei, conform O.U.G. nr. 195/2002, iar ca măsură complementară i-au fost aplicate 2 puncte penalizare la permisul de conducere.

La data de 26 august a.c.,în jurul orei 17:30 a fost depistat un bărbat, de 51 ani, din comuna Deleni, care pe fondul consumului de băuturi alcoolice a provocat scandal pe drumul sătesc din localitatea Feredeni adresând cuvinte jignitoare, vulgare şi injurii unui cetăţean. Faţă de acesta a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 400 lei, conform Legii nr. 61/1991.

IPJ IASI

DE LA ACELAȘI AUTOR

Urșii polari ar putea dispărea până la sfârșitul acestui secol, din cauza încălzirii globale

După cum se știe, gheața arctică a scăzut constant în ultimii ani, de când s-a început monitorizarea...

Când se schimbă ora? Ora de iarnă este considerată cea standard

Este tot mai întuneric zilele aceastea și nu numai din cauza vremii. Am trecut deja de echinocțiul...

Cum să-ți protejezi banii de inflație: e mai simplu decât crezi

Cu toții auzim de la știri, în această perioadă, cum rata inflației bate record după record. Din...

Alimentația nesănătoasă și viciile golesc buzunarele românilor. Oamenii susțin că sunt prea săraci pentru a mânca sănătos

Avem obiceiuri alimentare nesănătoase şi vicii. Dăm la fel de mulţi bani pe alcool cât dăm pe...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI