More

  Razie în Hârlău. Amenzi de peste 9.000 de lei pentru scandalagii și șoferi

  Array

  C.P. În noaptea de 26/27august a.c., între orele 17:00 – 01:00, poliţiştii Poliţiei oraşului Hîrlău şi Secţiei 9 Poliţie Rurală Hîrlău au acţionat pe raza de competenţă pentru menţinerea climatului de siguranţă publică şi combaterea faptelor cu violenţă, în zona barurilor şi a altor unităţi similare şi a încălcării normelor legale de circulaţie pe drumurile publice.

  Astfel, cei 14 poliţişti au beneficiat de sprijinul a 2 jandarmi şi 2 poliţişti locali.

  Au fost controlate 15 baruri şi legitimate 138 de persoane. De asemenea, au fost controlate 53 de autovehicule. Poliţiştii au verificat 5 agenţi de pază. Au fost aplicate 29 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 18 conform Legii nr. 61/1991, 9 conform O.U.G. nr.195/2002, 1 conform Legii nr. 12/1990. Valoarea sancţiunilor aplicate este de 9075 lei.

  De exemplu, la data de 26 august a.c., în jurul orei 22:30 a fost depistat un tânăr, de 25 ani din com. Gropniţa, în timp ce conducea pe DJ 282 B, pe raza comunei Gropniţa, un moped fără a avea numerele de înmatriculare şi fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neânmatriculat şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările continuă.

  La data de 26 august a.c., în jurul orei 18:30, a fost depistat pe strada Ştefan cel Mare şi Sfânt din oraşul Hîrlău, un bărbat, de 32 ani, care aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice profera cuvinte jignitoare, vulgare şi injurii la adresa trecătorilor, deranjând ordinea şi liniştea publică. Faţă de acesta a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 1.000 lei, conform Legii nr. 61/1991.

  La data de 26.08.2017, în jurul orei 22.30 a fost depistat un tânăr, de 19 ani, din comuna Scobinţi, care a condus un autoturism pe strada Ştefan cel Mare şi Sfânt din orasul Hîrlău, fără a purta centura de siguranţă şi fără a semnaliza manevra de schimbare a direcţiei de mers. Faţă de acesta a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 290 lei, conform O.U.G. nr. 195/2002, iar ca măsură complementară i-au fost aplicate 2 puncte penalizare la permisul de conducere.

  La data de 26 august a.c.,în jurul orei 17:30 a fost depistat un bărbat, de 51 ani, din comuna Deleni, care pe fondul consumului de băuturi alcoolice a provocat scandal pe drumul sătesc din localitatea Feredeni adresând cuvinte jignitoare, vulgare şi injurii unui cetăţean. Faţă de acesta a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 400 lei, conform Legii nr. 61/1991.

  IPJ IASI

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Monica Berescu, deputat USRPLUS: “Cîțu a provocat o criză în Alianță pentru a-și arăta mușchii în PNL”

  Reformele adevărate și eficiente se produc doar prin voință politică și prin cooperare; indiferent de popularitatea unor decizii sau a altora. Decizia de astăzi...

  Casa de Cultură Pașcani a stabilit programul de activități pentru acest an

  Casa de Cultura Mihail Sadoveanu din municipiul Pascani si-a stabilit programul de activitati culturale pentru anul in curs. Proiectul a obtinut avizul consiliului consultativ si al celui de administratie si urmeaza sa fie supus dezbaterii in viitoarea sedinta de Consiliu Local. Potrivit documentului si in acest an vor fi cam aceelasi manifestari cultural-artistice ca in anii trecuti. //

  Campanie de colectare a deșeurilor electrice și electronice, la Pașcani

  Pășcănenii care au aparate electrice și electrocasnice vechi, pe care nu le mai folosesc, se pot debarasa de acestea, corect şi uşor, printr-un serviciu pus la dispoziție de administrația locală, în parteneriat cu Ecoarena. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet