Array

Razie impotriva cersetoriei, la Pascani. 92 de persoane verificate, 14 amendate

În zilele de 23 iunie 2015 şi 24 iunie 2015, între orele 09:00 – 14:00, poliţiştii Biroului de Ordine Publică Paşcani împreună cu lucrători din cadrul I.J.J. Iaşi – Paşcani, au acţionat în zona bisericilor, a pieţelor, a unităţilor de alimentaţie publică, a supermarketurilor dar şi a altor locuri aglomerate din mun. Paşcani pentru prevenirea şi combaterea faptelor de cerşetorie precum şi a activităţilor de comerţ ilicit stradal şi luarea măsurilor legale faţă de cei depistaţi încălcând legea.

Au fost vizate 12 zone din mun. Paşcani. Au fost legitimate 92 de persoane şi aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, dintre care 13 conform Legii nr. 61/1991 (10 fiind pentru cerşetorie) şi 1 conform Legii 12/1990 R. Valoarea sancţiunilor aplicate este de 1800 lei.
În cadrul activităţilor desfăşurate s-a acţionat şi pentru prevenirea furturilor din buzunare şi bagaje şi s-a asigurat ordinea şi liniştea publică pe raza municipiului Paşcani.
Spre exemplu, fost depistată o tânără de 19 de ani, din mun. Paşcani, în timp ce se afla pe str. Grădiniţei din mun. Paşcani şi apela la mila publicului. Aceasta a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 200 lei conform Legii 61/1991.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...