Array

RAZIE DE AMPLOARE ÎN ORAȘUL TÂRGU FRUMOS

În cursul zilei de 17.09.2015, Inspectoratul de Poliție Județean Iași, prin Serviciul de Ordine Publică, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul de Investigații Criminale, Secțiile Rurale și în colaborare cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Iași, O.A.R.Z., D.S.V.S.A., Direcţia Silvică, A.N.P.C. şi I.T.M., a organizat și derulat o razie pe raza oraşului Târgu Frumos, jud. Iaşi, în târgul săptămânal, oborul de animale şi târgul de cherestea, precum şi în zona adiacentă a acestora.

Cu această ocazie au fost controlate 57 de unități economice, 163 de persoane legitimate, 35 de autoturisme verificate, fiind aplicate 44 de contravenții în valoare de 21.685 lei. Totodată au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 1.282 lei ( alcool).

Exemple:

– a fost sancţionată cu amendă în valoare de 4.000 lei o societate comercială din oraş Târgu Frumos, jud. Iaşi, care oferea la vânzare, la barul din piata agroalimentară Târgu Frumos, 88 litri de vin fără documente de provenienţă. Cantitatea de alcool a fost ridicată în vederea confiscării;

– au fost depistaţi în târgul de animale F.Vasile de 42 de ani, P.Ioan, de 43 de ani din comuna Lungani, E.Vasilică, de 34 de ani, din judeţul Neamţ, B. Alin, de 39 de ani şi A.Florin, 27 de ani, din comuna Ruginoasa şi A. Alin, de 43 ani din com. Ciohorăni care comercializau cabaline, fără paşapoarte, fiind sancţionaţi, conform OUG nr. 23/2010 cu amendă de 800 de lei fiecare;

– a fost depistată L. Lenuţa, administrator la o societate comercială care efectua acte de comerţ cu încălcarea normelor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, fiind sancţionată cu amendă în cuantum de 600 lei conform H.G. nr. 984/2005.

– a fost depistat L. Cosmin, de 23 ani, din oraş Târgu Frumos, judeţul Iaşi, care, în timp ce conducea un autoturism și nu a respectat culoarea roşie a semaforului montat la trecerea de nivel cu calea ferată din Târgul Frumos, fiind sancţionat contravenţional cu amendă contravenţională. Faţă de acesta s-a dispus măsura complementară de ridicare a permisului de conducere.în vederea suspendării.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...