14.7 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Razie a polițiștilor pășcăneni: descinderi, mandate de executare a pedepsei închisorii şi suspecţi identificati de comiterea unor infracţiuni de distrugere şi furt calificat

La data de 21.11.2013, peste 40 de poliţiştii din cadrul Poliţiei mun. Paşcani şi Secţiei nr.6 Poliţie Rurală Paşcani au acţionat pe raza de competenţă, pentru prevenirea infracţionalităţii, prinderea persoanelor care posedă mandate de arestare sau se sustrag de la cercetări, găsirea bunurilor provenite din infracţiuni sau folosite la comiterea acestora, prevenirea evenimentelor rutiere şi luarea măsurilor legale faţă de participanţii la trafic care nu respectă regulile de circulaţie.

Cu această ocazie au fost efectuate 7 descinderi domiciliare, fiind conduse la sediul poliţiei pentru verificări 9 persoane. Au fost puse în aplicare două mandate de executare a pedepsei închisorii şi identificaţi doi suspecţi de comiterea unor infracţiuni de distrugere şi furt calificat.

Au fost controlaţi 9 agenţi economici şi legitimate 62 de persoane.
Au fost oprite pentru control 83 de autovehicule, fiind aplicate 98 sancţiuni contravenţionale (la legea 61/1991-16, la legea12/1991-2,OUG 195/2002-76, alte acte normative-4), în valoare de 20.480 lei.

In cadrul actiunii a fost identificat şi condus la Poliţia Paşcani, B. Florin, de 20 ani, din com. Stolniceni Prăjescu, care fiind cercetat, s-a stabilit că este suspect de furtul unui laptop comis dintr-o societate comercială. Prejudiciul a fost recuperat, iar tânărul este cercetat în stare de libertate.

A fost prins şi încarcerat în Penitenciarul Iaşi, D. Costică, de 38 ani, din mun. Paşcani, pe numele căruia instanţa a emis un mandat de executare a pedepsei de 1 an şi 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunilor prev. de art. 86 şi 87 din OUG195/2002, întrcât în lunile august şi septembrie 2011 a fost depistat conducând un autoturism având permisul de conducere suspendat şi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

A fost depistat G. Teodor, de 35 ani, din mun. Suceava, conducând un autoturism pe drumul public şi având permisul de conducere expirat. A fost sancţionat contravenţional conform OUG195/2002, cu amendă în valoare de 480 lei şi i s-a reţinut permisul de conducere.

Alte articole