More

  Războiul comunicatelor de presă între PNL și PSD. Primăria și Spitalul de Urgențe, prinse la mijloc

  Array

  Doua institutii publice au ajuns in gura politicienilor din cauza campaniei electorale. Ca raspuns la cererea PNL de a organiza un miting pe Esplanada, reprezentantii PSD l-au acuzat pe Cristian Adomnitei, presedintele CJ Iasi ca nu a ajutat cu bani municipiul Pascani, pentru investitii.

  Mai exact, printr-un comunicat de presa social democratii sustin ca administratia locala ar fi cerut ajutor financiar de la judet prin intermdiul unei adrese trimise la sfarsitul anului 2013 care cuprindea o lista de investitii.
  ,, …însă domnul Cristian Adomniței a decis să ignore problemele stringente ale urbei noastre. Pentru ca fiecare dintre dumneavoastră să tragă singur concluziile, supunem atenției adresa numărul 21296/12.11.2013, înaintată de Primăria Municipiului Pașcani către ConsiliulJudețean Iași, prin care se puneau, la dispoziția C.J., toate elementele necesare finanțării proiectelor de importanță majoră pentru Pașcani. Această adresă a rămas fără rezolvare până în ziua de astăzi. Chiar și în cazul unui proiect de o importanță deosebită pentru Pașcani, cum este cel al heliportului de la Spital, Consiliul Județean nu a alocat nici un ban, singurele fonduri fiind cele puse la dispoziție de către Administrația Locală..”

  Replica presedintelui CJ Iasi nu a intarziat sa apara. El precizeaza ca acuzatiile cuprinse in comunicatul PSD sunt mincinoase . Mai mult, Cristian Adomnitei, sustine ca legislativul judetului a alocat bani pentru Pascani dar Primaria nu a fost in stare sa ii cheltuie.

  De asemenea, presedintele PNL Iasi spune ca in Pascani ar urma sa fie investite peste 10 milioane de euro in infrastructura municipiului daca serviciul de apa si canal va fi dat spre exploatare operatorului iesean.
  Dincolo de declaratiile politice, realitatea din teren pare sa fie alta. Managerul Spitalului Municipal Pascani, institutie care trebuie sa primeasca 3 miliarde de lei vechi de la Consiliul Judetean pentru amenajarea unui heliport, spune ca abia acum va fi incheiat contractul de executie dupa doua sesiuni de licitatie si un brat de avize si aprobari. Mai exact, chiar daca ar fi primit anul trecut acesti bani, nu ar fi avut ce sa faca cu ei.

  De asemenea Primaria Pascani arata ca ar fi cerut o parte din suma aprobata de Consiliul Judetean, necesara pentru realizarea proiectelor tehnice, prin adresa 21616 din data 14.11.2013, dar nu a primit nici un ban.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Domnule ministru Cătălin Drulă, vă solicit public să comunicați românilor calendarul asumat de dvs. pentru construcția autostrăzii Iași-Tg.Mureș și sursele de finanțare

  Devine din ce în ce mai clar că, la Ministerul Transporturilor, amânați “la nesfârșit” desemnarea câștigătorului pentru proiectarea autostrăzii Ungheni-Iași-Tg.Neamț, ieșind astfel (în mod...

  Bugetul pentru anul 2021: responsabil, cu sume record pentru investitii

  Majoritatea de dreapta din Parlamentul României a votat marți 2 martie, legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2021. Principiile de...

  Primaria Pascani se joaca cu focul. Gunoiul depozitat ilegal a fost incendiat -VIDEO

  Gunoaiele depozitate ilegal de administratia locala, la iesirea din Pascani au fost incendiate in cursul zilei de astazi. Focul a fost surprins chiar de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI