1 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 3, 2022
Array

Razboi in Primaria Pascani de la bani si putere. Secretarul Zuzan a ramas fara bani si functii pentru ca a cerut prea mult si i-a santajat pe primar si consilieri

Razboi total la Primaria Pascani. Secretarul Mircea Zuzan nu se mai intelege cu primarul si consilieri PSD de la bani si putere.   Asta desi in legislatura trecuta au facut front comun impotriva derapajelor fostului primar, Grigore Craciunescu.

In sedinta de astazi cele doua tabere s-au contrat in legatura cu componenta Consiliilor de Administratie  de la societatile aflate in subordinea Consiliului Local si retribuirea membrilor din componenta lor.

Mai exact  interesele celor doua parti, pe acesta tema, au fost  diametral opuse, de aceasta data.  Pe de o parte secretarul Zuzan a incercat sa faca parte din toate cele trei Consilii de Administratie de unde dorea sa castige pana la 8000 de lei pe luna, pe langa salariu,  pentru indemnizatiile de conducere.

De cealalta parte primarul si consilierii locali nu au fost deacord cu prezenta secretarului in CA-urile regiilor si nici cu indemnizatiile propuse de secretar. Subiectul a fost indelung discutat si negociat intre cele doua parti ,fara nici un rezultat, motiv pentru care au iesit la atac,  fiecare cu armele lor.

Prima mutare a fost facuta de secretarul Mircea Zuzan care nu a semnat de legalitate o parte dintre proiectele initiate de primar. Asta pentru a bloca votarea lor in forma dorita de consilieri. Zuzan a argumentat ca proiecte nu sunt complete si ca lipsesc contractele de delegare prin care sunt stabilite atributiile noilor membri din conducerile CA-urilor.

In replica primarul Dumitru Pantazi a atras atentia ca  atat secretarul cat si serviciie de specialitate din Primaria Pascani nu s-ar fi achitat de sarcinile de serviciu, motiv pentru care proiectele au fost lansate spre dezbatere, fara sa fie complete.  Pantazi i-a reprosat secretarului Zuzan ca blocheaza activitatea Primariei si ca nu ii sunt respectate dispozitiile, intocmai si la timp.

Secretarul Zuzan a ramas fara bani si functii pentru ca a cerut prea mult si i-a santajat pe primar si consilieri

Au urmat la mutare consilierii locali, conducerea  sedintei fiind preluata de fapt de consilierul PSD Vasile Plesca. Ei au insistat ca proiectele sa fie aprobate in forma actuala iar indemnizatia membrilor CA sa fie diminuata la nivelul celei incasate de consilierii locali, de 720 lei brut pe luna. Mai mult ei au propus ca legislativul pascanean sa isi angajeze cativa specialisti juristi care sa ii ajute sa  intocmeasca, la timp si fara piedici, proiecte de pe ordinea de zi.

O alta palma trasa secretarului Zuzan a fost propunerea de a-i retrage atributiile de purtator de cuvant al Consiliului Local Pascani si in mod implicit suplimentul salarial de cateva sute de lei pe luna. Comentarii au fost si din partea consilierilor PPDD care l-au acuzat pe secretar ca blocheaza proiectele inaintate de ei. Mai mult, Vasile Plesca  a spus ca tot din  auza secretarului Zuzan sunt blocate sute de cereri de concesiune si ca nu au primit aviz decat cele unde a existat  un interes.

In acelasi context  Mircea Zuzan i-a acuzat pe consilieri ca  au primit sarcini de la partid ca sa ii creeze probleme pentru ca a participat la aceste concursuri fara ca ceara aprobarea  primarului. El a adus aminte de vremurile cand in legislativul pascanean,  fostul presedinte al PSD Pascani, Pavel Tarpescu supraveghea personal voturile consilierilor si a facut apel la calm asa incat sa nu fie luate decizii regretabile.

Mentionam ca in urma votului alesilor locali, secretarul Mircea Zuzan nu mai face parte din nici un Consiliu de Administratie de la societatile aflate in subordinea Consiliului Local Pascani.

Orizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow