0.2 C
Paşcani
luni, decembrie 5, 2022
Array

Război de secesiune în Moldova? Suceava şi Botoşaniul complotează împotriva Iaşului

Autoritatile locale din Suceava si Botosani au decis sa puna bazele unei microregiuni in zona de Nord-Est a tarii si sa infiinteze o asociatie de dezvoltare intercomunitara care va cuprinde zonele metropolitane Suceava si Botosani – mai bine de 300.000 de locuitori – si care va promova proiecte europene comune in exercitiul financiar 2014 – 2020. Suceava si Botosaniul isi unesc fortele pentru a pondera asteptata mutare a capitalei unei viitoare regiuni la Iasi. Printre primele idei de planuri comune se numara un tren metropolitan de mare viteza intre cele doua orase, un stadion in comun, un drum expres, centuri ocolitoare si dezvoltarea aeroportului de langa Suceava ce deserveste ambele municipii.

Sefii consiliilor judetene Suceava si Botosani, Catalin Nechifor si Florin Turcanu, precum si primarii celor doua municipii resedinta de judet, Ion Lungu si Ovidiu Portariuc, s-au intalnit, miercuri, in zona Aeroportului Salcea de la Suceava si au discutat despre infiintarea unei asociatii de dezvoltare intercomunitara Suceava – Botosani pentru absorbtia fondurilor europene in perioada 2014 – 2020, aici putand intra si Cernauti, daca Ucraina va deveni tara asociata a Uniunii Europene, potrivit Obiectiv de Suceava.

In urma discutiilor, presedintele CJ Suceava, Catalin Nechifor, a anuntat ca s-a stabilit infiintarea unei asociatii de dezvoltare intercomunitara care va cuprinde zonele metropolitane Suceava si Botosani si care va promova proiecte comune in exercitiul financiar 2014 – 2020. In cadrul intalnirii, s-a conturat o „constructie administrativa” si care va fi prezentata Ministerului Dezvoltarii Regionale pentru a fi inclusa in strategia de dezvoltare, mai scrie sursa citata.

Continuare pe Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow