Array

Răţoi şi Craciunescu, la mâna avocatului Afloroaei. Fostul consilier ar urma să se ocupe de recuperarea unui prejudiciu de peste 2 milioane de lei

Doi fosti primari ai municipiului Paşcani au şanse mari să ajungă la puşcărie sau măcar să plătească pentru prejudicierea bugetului local cu peste două milioane de lei.
Administraţia locală a primit deja oferte din partea a doua case de avocatură pentru stabilirea cu exactitate a prejudiciului şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi. Mai mult, avocaţii care vor semna contractul cu Primăria Paşcani trebuie să reprezinte instituţia în procesele cu societăţile care solicitată plata unor contracte păguboase sau a unor prejudicii lăsate nerezolvate de foştii edili, Neculai Răţoi şi Grigore Craciunescu. Una dintre oferte a fost depusă chiar de biroul de avocatură al fostului consilier local, Dionisie Afloroaei, cel care la sfârşitul mandatului, în anul 2012, a făcut un raport privind aceste ilegalităţi şi l-a trimis procurorilor DNA. Este şi motivul pentru care cei doi foşti primari, actuali parlamentari, tremura de frică.

Prejudiciul de peste două milioane de lei a fost descoperit şi de inspectorii Curţii de Conturi, în urma unui control din anul 2013.
Mai exact au fost făcute plăti pentru o serie de investiţii nefinalizate sau decontări fără justificare iar acum reprezentanţii statului cer recuperarea prejudiciului de la cei responsabili. Este vorba despre asfaltarea unor străzi, lucrările de investiţii la şcolile din oraş şi achiziţionarea unor materiale sau obiecte care acum nu mai sunt de găsit.
Din 2014 şi până acum Primăria Paşcani nu a făcut nimic iar o parte din sume sunt în pericol de a fi prescrise, susţine administratorul public în nota de fundamentare. Pentru rezolvarea problemei primarul a propus luna trecută un proiect de hotărâre iar consilierii l-au aprobat pentru angajarea unor specialist care să spună cine este vinovat şi cine trebuie să plătească pagubele.
De asemenea lucrările nefinalizate ar urma să fie expertizate pentru a se afla ce s-a făcut şi cât mai este de executat. Menţionăm că în perioada 2008 -2012 fostul primar, Grigore Craciunescu a acumulat facturi neachitate de peste 200 de miliarde de lei vechi. Asta însemna că municipiul a fost condus timp de patru ani pe datorie, ele fiind achitate în următorii doi ani de zile de actuala administraţie, cu sprijin de la Guvern.
În acelaşi timp au fost făcute plăti nejustificate, pentru lucrări neexecutate sau în avans, sau far acte în regulă. Acum sumele trebuie recuperate de la cei responsabili ceea ce ar fi o premieră locală.

PR.hot Achizitionare Serv. Jr. Dosare Recuperare Prejudicii Buget Local by orizontul pascani

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...