14.7 C
Paşcani
sâmbătă, mai 28, 2022
Array

Ratoi a semnat, lui Craciunescu nu i-a pasat, “prostii” platesc : Primaria Pascani executata silit pentru 2 miliarde de lei vechi, de o firma care trebuie sa faca un nou site al institutiei

Scandal la Primaria Pascani din cauza unui contract dubios si pagubos incheiat in ultimile zile de mandat, de fostul primar, Neculai Ratoi. O firma din Harghita a cerut blocarea conturilor Primariei Pascani solicitand plata unei datorii de cca 2 miliarde de lei vechi. Este vorba despre SC Impact Com SRL societate care ar fi trebuit sa asigure servicii de mentenanta Primariei Pascani pentru realizarea si intretinerea unui nou site al institutiei.
Contractul a fost incheiat pentru o perioada de 5 ani de zile pentru suma de 124 euro pe luna, in total 7440 de euro, fara TVA. Restul sumei, pana la cele peste 2 mld de lei vechi, reprezinta penalitati de intarzaiere si cheltuieli de executare silita. Mai exact Primaria Pascani se afla acum in procedura de executare, banii urmand sa fie luati, imediat, din conturile institutiei. Aceasta situatie l-a scos din sarite pe edilul pascanean care a cerut o ancheta administrativa pentru a fi trasi la raspundere materiala functionarii vinovati de neglijenta in serviciu.

Contractul respectiv, desi a fost incheiat de fostul primar Neculai Ratoi, in urma unui referat de specialitate primit din partea unui functionar public, a fost gestionat cu indiferenta de urmatorul edil, Grigore Craciunescu.
Acesta din urma a transmis firmei din Harghita ca nu are nevoie de serviciile ei si ca doreste rezilierea contractului. In replica, reprezentantii societatii au spus ca intelegerea nu poate fi anulata si au trimis, luna de luna, facturi la Primaria Pascani si au calculat penalitati, fara sa faca ceva in schimbul acestor bani.
Mai tarziu, adminisratia locala a fost data in judecata si a pierdut procesul prin neprezentare. In mod surprinzator, pe parcursul derularii acestor evenimente, nimeni din Primaria Pascani nu s-a sesizat si nu a aparat interesele institutiei, din neglijenta sau dezinteres.

Primarul Pantazi spune ca ar mai exista astfel de cazuri in institutia pe care o conduce, mostenite de la fosta administratie. In totat ar fi vorba despre datorii de aproape 70 de miliarde de lei vechi, aflate in diferite etape de judecata sau de executare silita.

Orizont.info

LISTA ARIERATELOR

SITUATIA ARIERATELOR PRIMARIA PASCANI, 3013 by

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Alertă falsă cu bombă în gara Pașcani

Alertă privind o posibilă bombă în gara municipiului Pașcani,...

Idei de afaceri numai bune dacă te-ai mutat la țară (P)

Chiar dacă ai propriul job și nu ești interesat...

Transportul public local, program special de 1 Iunie

Operatorul pascanean de transport public local isi modifica programul...

FOTO/VIDEO Accident rutier cu mai multe victime, în Conțești

Accident rutier grav in localitatea Contesti, vineri, 27 mai,...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow