More

  Rata șomajului în creștere în această perioadă. Absolvenții îngroașă rândurile

  Array

  Situaţia statistică a şomajului înregistrat la 31 mai 2016

  La sfârşitul lunii mai 2016, rata şomajului înregistrat în judeţul Iaşi a fost de 4,40% iar numărul total al şomerilor înregistraţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi (AJOFM), era de 12.988 persoane.

  În cursul lunii mai s-a remarcat o uşoară tendinţă de creştere a numărului de şomeri proveniţi din mediul rural, ca urmare a identificării de către UAT-uri a potenţialilor beneficiari de ajutoare alimentare prevăzut de Hotărârea de Guvern nr. 799/2014, privind implementarea Programului operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate (POAD), a căror condiţie de acordare este inregistrarea acestora la AJOFM.

  În ceea ce priveşte categoria de vârstă, cel mai mare număr de şomeri a continuat să fie înregistrat de grupa 40-49 ani, respectiv 4.036 persoane, urmată de grupa 30-39 de ani (2.820 persoane), cei mai puţini şomeri regăsindu-se în grupa de vârstă 25-29 de ani (693 de persoane).

  Şomerii fără studii şi cei cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Iaşi (89,70%). Şomerii cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 7,20% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare 3,10%.

  În cursul lunii mai 2016, funcţionarii AJOFM Iaşi au acordat asistenţă profesională finalizată cu încheierea de contracte individuale de muncă pentru 979 de persoane.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Licitație pentru parcări la Târgu Frumos

  Primaria Targu Frumos scoate la licitatie parcari auto de resedinta in zona mai multor blocuri din oras. Anuntul a fost facut public pe site-ul...

  Treceri de pietoni, in fata la Proinvest si Terox

  Comisia Locala de Circulatie s-a intrunit in cursul zilei de luni, in prima sedinta cu actuala reprezentare. Structura este prezidata de viceprimarul Cristian Ratoi...

  Ședință fulger pentru consilierii pășcăneni

  Surprize pentru consilierii locali din Pascani. Legislativul local a fost convocat in sedinta extraordinara, in ziua de marti, 2 martie, de la ora 14:00,...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp