10.2 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Răspuns creștin pentru provocările contemporane. A.T.O.R. a inițiat un club de discuții pentru tineri în Pașcani

Tinerii de la A.T.O.R. Pașcani au inițiat un proiect amplu și ambițios care se adresează tuturor celor care își doresc să afle răspunsuri la problemele specifice vârstei și la provocările lumii contemporane. Proiectul a debutat duminică după-amiază, prin organizarea unui cerc de discuții la Biserica Înălțării Domnului, pe tema ”Tânărul contemporan între știință și religie”.

La discuții au participat 20 de copii și tineri, care au dezbătut prejudecățile cu privire la diferențele și contradicțiile între știință și religie. Ei au stabilit puncte de legătură între cele două teme, argumentând cu exemple clare evoluția științei și aportul benefic al unei abordări creștine în evoluția omenirii.

Proiectul presupune organizarea unor dezbateri cu caracter religios, pe teme marcante din viața tinerilor în cadrul unui club organizat în fiecare duminică pe rând, la câte o biserică din oraș, pentru a putea participa în felul acesta cât mai mulți tineri și avea posibilitatea, dacă doresc, să devină chiar voluntari ai asociației.

Temele alese pentru întâlnirile din fiecare duminică sunt de interes în special pentru copii și tineri, încercând să stabilească prin intermediul discuțiilor un echilibru între haosul lumii contemporane și progresul științei, fără a fi afectată în același timp dezvoltarea armonioasă a copiilor și pregătirea lor pentru viață, următoarea discuție fiind pe tema ”Facebook-ul- prietenul meu”.

Amintim celor interesați de voluntariatul pus în practică cu ajutorul unei abordări creștine, că Filiala A.T.O.R. din Pașcani se remarcă printr-o bogată activitate culturală și filantropică, adresată în special copiilor și tinerilor, iar cei care vor să participe la dezbaterile noului club de discuții, sunt așteptați în fiecare duminică după amiază la ora 18.00 la una dintre biserciile din Pașcani, următoarea întâlnire fiind susținută tot la Biserica Înălțării Domnului de la capelă.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow