22.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

“Rascarache” din Hîrlău a fost ridicat de zeci de mascați

 “Rascarache” din Hîrlău a fost ridicat de zeci de mascați

Zeci de masacați au luat cu asalt un cartier din Hîrlău de la primele ore ale dimineții. Cel căutat a fost Gheorghe Stănescu zis și Rascarache ce făcea parte dintr-un grup infracțional ce ar fi fraudat statul de câteva zeci de milioane de lei.

Cartierul țiganilor din Hîrlău a fost luat cu asalt de jandarmi, polițiști, mascați și câini. Azi dimineață, 8 decembrie, de la orele 6.00 mai multe locuințe au fost verificate de oamenii legii iar cel căuta a fost Gheorghe Stănescu zis și Rascarache. Bărbatul de peste 50 de ani, a fost citat ca martor în mai multe dosare de evaziune fiscală, fără să se prezinte însă.

Ziarele județene spun că în ultimii ani pe strada Păstorel Teodoreanu din Hârlău au fost înfiinţate de membrii clanului Stănescu peste 50 de companii, majoritatea din acestea fiind inactive, după ce asupra lor au fost suspiciuni de evaziune fiscală sau chiar au fost confirmate unele cazuri.

Bugetul de stat a fost prejudiciat în mai multe moduri, însă cea mai întâlnită era metoda folosirii unor facturi aferente tranzacţiilor fictive. Cu alte cuvinte, firmele respective eliberau facturi unor firme care aveau nevoie să acopere nişte sume scoase din contabilitate pentru cu totul alt scop decât pentru cumpărarea unor mărfuri pretins vândute de firmele Stăneştilor.

Dintre firmele care încă mai figurează cu adresa pe strada Păstorel Teodoreanu, Inter Halofin, unde Nadia Stănescu de 25 de ani este acţionar unic, a reuşit să prejudicieze bugetul de stat cu peste 10 milioane lei. O urmează în „top” Nicuşor Stănescu de la Traian Intercom cu datorii de 5,6 milioane lei, Ionel Stănescu de la Mondo Stil Construct cu datorii de 4,45 milioane lei sau Anca Stănescu de la Gecoled Metal cu o sumă de circa trei milioane lei.

Cartierul de romi din Hârlău este, totuşi, pe locul trei după dimensiunea evaziunii realizată de firme unde acţionari sunt persoane cu numele Stănescu, primul loc fiind ocupat de Grajduri (111 firme cu datorii de 293 milioane lei) şi al doilea de Zanea, comuna Ciurea (73 de firme cu datorii de 135 milioane lei).

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow