1.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 17, 2022

Raportul “tupeiştilor”, aproape finalizat. Va fi prezentat consilierilor în şedinţa de la sfârşitul lunii august

Raportul privind verificarea construcţiilor ilegale din Paşcani, depistate încă din anul 2010 dar rămase nerezolvate, va fi finalizat până la sfârşitul acestei luni. Documentul va fi prezentat consilierilor locali în şedinţa lunii august precum şi măsurile care au fost luate în fiecare caz.
Verificările sunt făcute de Poliţia Locală la cererea primarului municipiului.

Sunt vizate peste 30 de societăţi comerciale care au ocupat abuziv domeniul public, şi care au edificat construcţii fara autorizaţii. Constatările iniţiale au fost făcute acum 9 ani de zile de o comisie condusă de fostul viceprimar Ioan Ioniţă.

Acum se verifică dacă datele mai sunt actuale şi solicită fiecărei societăţi vizate documentele pentru folosinţa terenului şi pentru construcţii. Cinci unităţi vizate nu răspuns deloc la solicitările Poliţiei Locale iar altele au fost deja sancţionate. Termenul initial a fost prelungit cu o luna de zile din cauza problemelor aparute pe teren .

Menţionăm că în acesta situaţie se afla şi societatea consilierului local Marius Pintilie care a ocupat fără contracte de închiriere sau concesiune mai multe suprafeţe de teren din domeniul public pentru extinderea unor magazine şi edificarea unor construcţii fără autorizaţiile necesare.

Pe acest subiect BIT TV a difuzat numeroase articole din vara anului 2018 şi până acum precum şi punctele de vedere ale celor implicaţi. Consilierul nu a prezentat deocamdată toate actele solicitate de poliţişti.

DE LA ACELAȘI AUTOR

CSM Pascani, mai multi bani, performante la fel de slabe

Clubul Sportiv Municipal Pascani are nevoie de mai multi...

Nedelcu: PSD Pascani nu are nevoie de Cristian Ratoi. Sa ramana in alianta care a majorat taxele si impozitele cu peste 40%!

Social democratii pascaneni neaga ca si-ar fi propus schimbarea...

Transport gratuit pentru elevii pascaneni, dupa aproape un an de balbaieli

Vesti bune pentru elevii de la scolile din Pascani...