More

  Disperare la RAGCL: Rămâneti din nou fără căldură dacă nu achitaţi, la timp, facturile

  Array

  Dacă sunteţi clientul regiei locale de termoficare şi doriţi să benenficiati în acesta iarnă de căldură, trebuie neapărat să va achitaţi facturile, atât cele restante cât şi cele curente, cât mai repede şi la timp. Altfel RAGCL va rămâne din nou fără gaz metan iar Pascaniul, fără căldură şi apă caldă.

  Este concluzia desprinsă din conferinţa de presă organziata astăzi de conducerea regiei. Directorul unităţii a explicat termenii contractului încheiat cu noul furnizor, Gaz Sud. Regia trebuie să plătească în avans 250.000 de lei până la sfârşitul săptămânii iar facturile la gaz trebuie achitate în maxim 45 de zile de la emitere. Mai mult RAGCL trebuie să achite şi câte 300.000 de lei în lunile ianuarie , februarie şi martie , anul viitor, pentru a acoperi restanţă către EON.
  Obligaţiile trebuie respectate în condiţiile în care societatea are conturile blocate , şi toate plăţile pot fi onorate doar din încasările directe sau subvenţia de la Primărie. Dacă nu sunt plătite facturile la gaz furnizorul va închide din nou robinetele şi chiar există un astfel de pericol. Pentru a evita o astfel de situaţie toţi cei 3400 de client ar trebui să îşi achite facturile la timp, nu cu intarzaiere, în câteva zile, maxim săptămâni de la primirea facturii.
  Pentru a fi mai credibil mesajul, conducerea regiei a anunţat că va trece la debransari acolo unde locatarii nu vor să îşi achite datoriile. Nu se stiee dacă individual sau la nivelul scării şi nici când vor începe astfel de acţiuni. Deocamdată se face o analiză pe listele restanţierilor şi vor fi trimise notificări.
  Directorul regiei nu exclude varianta unei demisii dacă se închide căldura, din nou, în plină iarnă. Asta chiar dacă cifrele arată că activitatea de până acum, a noii conduceri, a fost una pozitivă.
  Menţionăm că regia are de încasat, mai ales de la populaţie, 5,7 milioane de lei. În momentul de faţă sunt peste 800 de dosare în instanţa şi la executorul judecătoresc dar toţi banii recuperati sunt executaţi de ANAF, pentru plata datoriilor la stat.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Pascaniul se imprumuta pentru cofinantarea a patru proiecte incepute de administratia Pantazi

  Municipiul Pascani ar urma sa se imprumute cu 4 milioane de lei pentru confinantarea a patru proiecte din fonduri europene. Propunerea primarului Marius Pintilie...

  Discutii pentru sensuri giratorii, in loc de semafoare si despre sistematizarea cartierelor

  Administratia din Pascani vrea sa renunte la semafoare, din cauza problemelor tehnice aparute tot mai des, si sa le inlocuieasca cu sensuri giratorii. Anuntul...

  Școala Lunca va fi preluată din toamnă de Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino Pașcani

  Incepand de anul scolar viitor, Scoala Gimnaziala Lunca si structura Blagesti vor fi arondate Scolii Gimnaziale Iordache Cantacuzino, de pe strada Stefan cel Mare...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI