12.4 C
Paşcani
vineri, martie 29, 2024

Raiul din apropierea Pașcaniului: Afacere de succes pusă pe roate de doi tineri ambițioși – FOTO/VIDEO

Viața la țară, un trăi tihnit, dar și o idee de afacere de succes i-a făcut pe doi tineri, cu studii superioare și experiența străinătății, să se reîntoarcă pe plaiurile natale. Este vorba despre Ramona și Ciprian Mina, doi producători locali de căpșune și mure, din satul Poienița, comuna Vânători, care au ales să se stabilească în localitate în urmă cu cinci ani. Și-au întemeiat o familie, au doi copii și lucrează pământul bunicilor, ba chiar mai mult, s-au extins cumpărând teren din apropiere. În acest fel, gospodăria lor s-a transformat într-un colț de rai, cu fructe gustoase, aer curat și Siretul care curge prin capătul grădinii.

Au început munca pe o suprafață de 1.500 metri pătrați în urmă cu trei ani, iar acum au ajuns să aibă o plantație de căpșuni pe aproape un hectar și o investiție de circa 50.000 de euro. Și-au împărțit cu responsabilitate sarcinile, pentru ca totul să meargă ca pe roate.

Soțul se ocupă de treburile prin grădină, soția de livrări. Localnicii, dar și cetățenii din comunele apropiate sau micii întreprinzători sunt principalii clienți, iar Ramona se deplasează la domiciliu.

Îngrijirea căpșunelor nu este tocmai o muncă ușoară, dar cu multă pasiune și grijă pentru fructe, cei doi soți reușesc să mențină această afacere la țară.

Producția din acest an este estimată la circa 10 tone, iar datorită soiului ales, în grădina familiei Mina veți găși căpșuni până în decembrie: în perioada caldă în câmp, iar pe timp rece, în solarii.

Momentan, cei doi producători locali au început timid și cu procesarea fructelor: compot, dulcețuri sau siropuri, 100% naturale.

Tot la ei gășiți și o plantație de mure, fructe dulci și suculente, delicatese pe timp de vară. Cei doi nu regretă o clipă faptul că s-au întors în țară.

PAGINILE DE FACEBOOK:

MURE DIN POIENITA

VREAU CĂPȘUNI

Gospodăria de altădată a bunicilor a prins viață cu ajutorul lor, iar planurile de viitor sună și mai bine. Se gândesc să valorifice potențialul turistic al zonei, au două căsuțe vechi tradiționale, ar vrea să construiască mai multe căbănuțe din lemn și să invite oamenii cu dor de satul românesc, să le calce pragul.

Dacă vreți să vă încărcați cu energie bună, să mâncați căpșuni gustoase și sănătoase, să vă bucurați de aer proaspăt și iarbă verde, puteți lua legătură cu familia Mina la numărul de telefon 0740 581 716.

Alte articole