11.9 C
Paşcani
sâmbătă, aprilie 1, 2023
Array

RAGCL Pascani asteapta majorarea preţului la căldură

Preţul căldurii la Paşcani va creşte cu 25%. Regia locală de termoficare a înaintat deja documentaţia la ANRSC pentru avizarea noului tarif. Propunerea urmează să fie aprobată şi de Consiliul Local, în şedinţă programată săptămâna viitoare. Conducerea societăţii a solicitat că preţul de facturare să fie majorat de la 322,26 lei la aproape 400 de lei pe gigacalorie pe motiv că nu au mai fost făcute actualizări din anul 2008 deşi a crescut valoarea TVA-ului dar şi preţurile la curent şi gaz.
În aceeaşi şedinţă ar urma să fie aprobate şi bugetul regiei pentru anul în curs precum şi noul regulament de funcţionare şi organigrama.
Menţionăm că Primăria subvenţionează preţul de facturare la populaţie, pentru cei cu probleme sociale de la 322 la 265 lei pe gigacalorie. Societatea solicita majorarea preţului şi pentru a putea rezista din punct de vedere financiar. De exemplu doar datoriile către furnizorul de gaz sunt de 2,6 milioane de lei. O parte din facturile restante vor fi achitate în aceste zile cu banii obţinuţi din executarea silită a societăţii Prest Serv Apa, pentru suma de cca 600.000 de lei. Conducerea unităţii se plânge că şi încasările sunt tot mai mici, motiv pentru care sute de beneficiari au fost acţionaţi în judecată.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow