Regia pascaneanna de termoficare inca nu a intrat in faliment. Instanta civila de la Tribunalul Iasi a amanat o decizie in acest sens, pentru anul viitor, pe 15 ianuarie cand a fost stabilit un nou termen ,, in vederea eventualei depuneri a planului de reorganizare”.
Un astfel de document nu a fost prezentat si aprobat in legislativul local, dupa ce RAGCL a anuntat ca nu mai poate furniza caldura si apa calda si a reziliat toate contractele cu furnizorii, dar nici nu a fost solicitat de unicul actionar, Consiliul Local.

In momentul de fata unitatea este in procedura de insolventa, sub administrarea unei societati de reorganizare/lichidare stabilita de judecatorul sindic. Din momentul declansarii procedurii, au fost disponibilizati salariatii ramasi fara obiectul muncii si au fost inventariate activele care pot fi valorificate pentru achitarea datoriilor. Printre ele se afla si apartamentele aflate inca in administrarea RAGCL dar si sediile partidelor politice din Pascani.
Mentionam ca regia are conturile blocate si datorii uriase , mai ales catre bugetele de stat, de peste 40 milioane lei. Singurele incasari sunt din activitatea de transport public local, serviciu care urmeaza sa fie preluat, cel mai probabil de societatea locala de salubritate, ramasa si ea fara obiectul principal de activitate.

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider