15.7 C
Paşcani
duminică, mai 22, 2022
Array

RAGCL Pascani pe lista neagra de la EON. Garanţii administrative pentru datoriile la gaz şi energie

EON îşi ia măsuri de precauţii la Paşcani. După ce a rămas cu facturi neachitate de peste 600.000 de lei de la Prest Serv Apa, societate lăsată fără obiect de activitate, furnizorul de energie şi gaz îşi face acum griji şi cu datoriile de la regia locală de termoficare. În cursul zilei de astăzi reprezentanţii societăţii au avut o întâlnire cu primarul municipiului pentru a primi asigurări că RAGCL nu va avea aceeaşi soartă ca societatea de apă. Mai exact ei au vrut să afle dacă regia de termoficare va fi susţinută, în continuare, de administratia locală sau va intra în faliment.

La discuţii au participat şi reprezentanţii RAGCL. Societatea are de achitat o datorie de 1,7 milioane de lei, în câteva luni de zile, dar nu reuşeşte să onoreze înţelegerile cu furnizorul. Numai in aceasta lună au fost achitate peste 200.000 de lei din încasări, dar nu se poate mai mult în lunile de vară, spune directorul unităţii, în contextul în care conturile sunt blocate.

Reprezentanţii EON au primit asigurări că administratia locală nu are de gând să închidă regia de termoficare şi ca vor achita, în continuare, subvenţia la căldură, bani care ar urma să ajungă în conturile furnizorului de gaz şi energie.
Mentionam ca RAGCL Paşcani este unul dintre cei mai mari consumatori de gaz din acesta zonă, nota de plată de anul trecut fiind de peste 1,4 milioane de euro. Pentru recuperarea datoriilor, mai ales de la populaţie, regia acorda facilitate importante celor care vor să plătească.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow