28.3 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 1, 2022

RAGCL Pascani nu mai furnizează căldura şi apă caldă. A rămas din nou fără gaz. Zeci de cereri de debranşare, Primăria pune centrale la şcoli şi grădiniţe

- Advertisement -

Regia păşcăneană de termoficare a rămas fără gaz metan. De vineri dimineaţa furnizorul a închis robinetele pentru că nu a fost achitata integral factura pentru luna martie şi factura în avans pentru aprilie.

În consecinţă RAGCL a întrerupt furnizarea căldurii şi apei calde pentru cei peste 2000 de abonaţi casnici, în şcoli, grădiniţe şi instituţii publice.
Conducerea unităţii a atras atenţia încă din luna februarie că se va ajunge în acesta situaţie imediat după încălzirea vremii şi că este puţin probabil că furnizarea să fie reluată având în vedere situaţia financiară a regiei.

Discuţiile au avut loc în şedinţă în care consilierii au aprobat cererea directorului de a demara procedurile de intrare în insolventa.

Din momentul în care Primăria a semnat cu furnizorul de gaz un protocol de garantare a platii facturilor până la limita de 1,5 milioane de lei din regia a consumat gaz metan de aproape 2 milioane de lei.

RAGCL are de achitat cca 700 000 lei pentru lună martie şi aproape 400 000 lei facturi în avans pentru luna aprilie dar are de încasat de la instituţii şi subvenţii la căldură cca 1,3 milioane de lei susţine directorul Gelu Nedelcu.

De cealaltă parte reprezentanţii Primăriei susţin că au achitat deja pese 850 000 lei iar restul după aprobarea bugetului iar peste suma garantată este responsabilitatea regiei de a achita, din încasări.
Consiliul de Administratie se va întruni la începutul săptămânii viitoare pentru a se constitui în noua formula şi pentru a analiza acesta situaţie. Directorul regiei spune că a început deja pregătirile pentru intrarea în insolventa şi că zilnic sunt înregistrate cereri de debranşare de la sistemul centralizat de încălzire, din partea locatarilor de la bloc.

În ceea ce priveşte unităţile şcolare, primarul municipiului a precizat că sunt deja în derulare procedurile pentru achiziţionarea şi montarea de centrale propria iar investiţiile vor fi făcute până la începerea noului an şcolar.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow