13 C
Paşcani
miercuri, mai 18, 2022
Array

RAGCL Paşcani da Fiscul în judecată pentru un abuz de milioane

După ani de zile de plată a unor penalităţi uriaşe regia de termoficare din Paşcani se i/a la trântă cu Fiscul. Consiliul de Administratie întrunit aseară în şedinţă a hotărât să angajeze o casă de avocatură pentru a da în judecată Agenţia Naţională de Administratie Fiscală. Decizia trebuie aprobată şi de Consiliul Local Paşcani, în şedinţa de la sfârşitul acestei luni.
Conducerea RAGCL spune că un astfel de demers este necesar pentru îndreptarea unei greşeli făcută de Fisc, acum câţiva ani de zile, care a produs consecinţe devastatoare asupra societăţii.
Mai exact toţi banii obţinuţi în anii 2012 şi 2013 de Primăria Paşcani de la Guvernul României, şi trimişi în contul regiei au fost luaţi de ANAF pentru achitarea penalităţilor, nu datoriilor de bază. Este vorba despre aproape 16 milioane de lei pentru plata restantelor acumulate la subvenţia la căldură în timpul mandatului fostului primar Grigore Craciunescu. Din acest motiv în scurt timp restantele către bugetul de stat nu au scăzut ci au crescut şi mai mult în câţiva ani de zile. În momentul de faţă datoria totală ar fi de peste 30 de milioane de lei, în ce mai mare parte pentru rambursarea creditului contactat de administraţia Răţoi, pentru reabilitarea centralelor termice. Statul, în calitate de garant, a plătit ratele dar acum vrea să îşi recupereze banii de la RAGCL după ce a fost emisă o Ordonanţă de urgenţă pentru stingerea datoriilor dar nu a mai fost aplicată.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow