11 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023
Array

RAGCL Pascani a ramas fara licenta. Conducerea cere majorarea pretului cu 40%

Vin vremuri si mai grele pentru pascaneni. Dupa anuntata majorare de pret la apa si canalizare – 6.17 lei, atunci cand serviciile se vor intoarce la Prest Serv Apa Pascani, si regia de termoficare isi face aceleasi planuri.
Conducerea RAGCL intentioneaza sa solicite aprobarea consilierilor pentru o majorare a pretului cu pana la 40% pentru a putea fi acoperite costurile . Asta inseamna ca noul pret de productie pe gigacalorie ar ajunge la 430 lei fata de 322 cat este in prezent. Directorul societatii spune ca pretul nu a mai fost actualizat de 7 ani de zile desi TVA-ul si pretul la gazul metan a crescut semnificativ.
Noul pret trebuie sa fie stabilit cat mai repede pe motiv si transmis la ANRSC. Asta deoarece regia pascaneana a ramas si fara licenta de operare pe termoficare, dupa ce a expirat la inceputul anului. Noua licenta trebuie obtinuta in maxim sase luni de zile, perioanda in care trebuie indeplinite toate conditiile.
Mentionam ca RAGCL Pascani a incheiat anul 2014 cu pierderi financiare uriase, din cauza datoriilor la stat si a imprumutului de la BERD. Singura activitate pozitiva a regiei este cea de transport in comun unde anul trecut s-a inregistrat un profit de aproape 50.000 lei. In prezent pretul de facturare la populatie este de 265 lei pe gigacalorie, diferenta pana la 322, pretul de productie, fiind acoperita de Consiliul Local.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow