9.1 C
Paşcani
duminică, septembrie 25, 2022
Array

RAGCL Paşcani a rămas fără gaz din cauza datoriilor. Locatarii de la bloc nu au apă caldă şi nici căldura. Vezi lista datornicilor

- Advertisement -

Păşcănenii au rămas fără apă caldă de câteva zile şi sunt în pericol de a nu avea căldura la iarnă. Anunţul a fost făcut astăzi în cadrul şedinţei Consiliului Local Paşcani chiar de edilul municipiului. El a explicat că s-a ajuns în acesta situaţie din cauza facturilor restante la gaz de peste 1, 4 milioane de lei.
Conducerea regiei locale de termoficare explica că că Eon Gaz a intrerupt furnizarea gazului la 7 din cele zece centrale termice aflate în funcţiune, adică acolo unde se înregistrau cele mai mari consumuri. Mai sunt funcţionale centralele unde sunt foarte puţini abonaţi, câţiva pe fiecare scară de bloc.
S-a ajuns în acesta situaţie după mai multe încercări de eşalonare la plată a datoriei. Directorul regiei spune că sunt facturi restante de anul trecut şi că în acest an au fost făcute plăţi de peste 2 mil de lei, mai mult decât s-a facturat şi o parte din restante.
Probleme au apărut după ce Eon Gaz, tot în urma unei înţelegeri de plată, nu îşi mai poate încasa facturile de la fosta societate de apă şi canalizare, care a rămas fără obiect de activitate. Acum furnizorul de gaz nu mai are încredere şi nu mai vrea să facă eşalonări la plata fără garanţii. Conducerea regiei a cerut ajutor de la Consiliul Local, să semneze un contract de garanţie iar problema să fie discutată într-o şedinţă de urgenţă.
Primarul a informat Consiliul Local despre acesta situaţie dar a atras atenţia că, în cazul neachitării la timp a facturilor, conform înţelegerii, banii vor fi luaţi imediat din bugetul municipiului, chiar dacă Primăria este cu plăţile la zi la RAGCL.
În mod surprinzător consilierii s-au ridicat de la masă fără nici o soluţie. Nu a fost nici măcar programată o întâlnire pentru rezolvarea acestei probleme. Primarul a spus că va face o nouă cerere pentru obţinerea unei noi subvenţii la căldură de la Guvern şi că urmează să meargă la Bucureşti pentru a obţine banii. Este un demers de durată care nu rezolva acum această problemă.
Directorul regiei spune ca este resposanbilitatea Consiliului Local sa rezolve acesta problema. Fara garantii sau plata integrala a datoriei si a unei facturi de cateva sute de mii de lei in avans furnizarea gazului nu va fi reluata. Asta insemna ca pascanenii vor ramane fara apa calda cel putin inca cateva saptamani de zile si vor avea caldura doar daca si cand Guvernul va aloca noi subventii.
Păşcănenii sunt supăraţi că au rămas din nou fără apă caldă. Ei arăta cu degetul spre primar şi consilierii locali şi sunt îngrijoraţi că ar putea fi probleme şi cu furnizarea căldurii, la iarnă.
Menţionăm că numai în acest an peste 200 de păşcăneni au renuntat la sistemul centralizat de încălzire pentru centrale de apartament. Regia are de încasat 5,3 mil de lei din care 2 mil sunt restante mai vechi de trei ani de zile şi sunt prescrise. Întreaga datorie este de la populaţie, Primăria şi institutiile publice fiind la zi cu plata facturilor. In acelasi timp RAGCL are datorii de peste 40 de milioane de lei mai ales la bugetele de stat.

Lista Cu Persoanele Cu Datorii Către R

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow