Regia pascaneana de termoficare a ramas din nou fara gaz pentru furnizarea caldurii. Unitatea a fost instiintata in cursul zilei de ieri au fost inchise robintele pentru o restanta de 400.000 de lei. Asta inseamna ca RAGCL nu poate furniza caldura daca temperatura de afara ar scadea sub o medie de 10 grade timp de trei zile.

Problema era cunoscuta la nivelul administratiei locale, conducerea regiei a cerut din  nou sprijinul primariei pentru a putea achita datoriile. Edilul municipiului a convocat o sedinta extraordinara pentru data de 12 octombrie de la ora 10:00.

Pe ordinea de zi sunt doua proiecte unul privind aprobarea unei rectificari bugetare, asa incat sa fie luata suma de 400.000 de lei de la investitii si tranferate la capitolul subventii de caldura.

Cel de-al doilea proiect are ca obicet diminuarea pretului de facturare a caldurii la populatie de la 265 la 170 lei pe gigacalorie pentru a face posibila o noua plata a subventiei la caldura.

Pana acum, RACGL a incasat toti banii alocati de bugetul local, chiar in avans, fiind vorba de 1,7 milioane de lei.

Situatia a fost anticipata si de unii consilieri locali. Sorin Olariu de la PMP a atras atentia inca din cursul verii ca RAGCL va intra in incapacitate de plata chiar inainte de inceperea sezonului rece. El a infiintat o comisie si a organizat cateva sedinte de lucru la care atat consilierii de la putere si opozitie au refuzat sa participe, cu cateva exceptii.

Sorin Olariu a propus ca RAGCL sa intre in insolventa pentru a beneficia de un plan de reorganizare si plata a datoriilor.

Intr-o astfel de situatie, regia ar fi beneficiat in continuare de serviciile furnizorilor, deoarece in timpul insolventei acestia nu pot opri furnizarea.

Slider