More

  RAGCL la un pas de a rămâne şi fără curent electric

  Array

  După ce a rămas fără gaz şi nu mai poate furniza apă caldă şi căldura regia locală de termoficare este în pericol de a rămâne şi fără curent electric. În cursul zilei de astăzi ea a fost somata că va fi sistata furnizarea energiei pentru datoriile la gaz de peste 1,4 mil de lei. Reacţia EON vine după ce în şedinţa de îndată de ieri, Consiliul Local a refuzat să aprobe un contract de garanţie şi asumare a platii în cazul în care RAGCL nu respecta eşalonarea propusă.
  Problema a fost discutată din nou cu cei din conducerea Primăriei. Primarul sustine că singura soluţie ar fi obţinerea unei subvenţii de stat de la Guvern. În acest sens a fost întocmită deja documentaţia necesară şi va fi înaintată conducerii judeţului.
  Consilierii din opoziţie cred însă că subvenţia de la Guvern este o soluţie nesigură şi de durată. Marius Pintilie, cel care a iniţiat proiectul privind semnarea garanţiei solicitată de EON reproşează conducerii regiei că nu a informat la timp Consiliul Local pentru rezolvarea problemei.
  Menţionăm că regia păşcăneană de termoficare are de încasat de la populaţie 5,3 milioane de lei în timp ce administratia locală, şcolile şi institutiile subordinate sunt la zi cu plata facturilor. Din acesta suma peste 3 milioane de lei sunt prescrise pentru că nu au fost încasate la timp, fără ca cineva să fie tras la răspundere. In acelasi timp regia datoreaza bugetelor de stat peste 40 de milioane de lei.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Un elev de la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” a promovat prima parte a unui curs de planorism

  Un elev de la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” a promovat prima parte a unui curs de planorism. //

  Lyridele ating punctul maxim în următoarele nopţi. Cum poţi observa ploaia de stele căzătoare

  La sfârșitul lunii aprilie ne pregătim pentru un spectaculos fenomen astronomic, vizibil şi în România. Lyridele, ploaia de stele căzătoare, va putea fi observată cel mai bine în nopţile din perioada 22-24 aprilie 2021. Stelelele căzătoare sunt vizibile cu ochiul liber şi nu sunt necesare instrumente special concepute. //

  Euro, la al doilea maxim istoric din această săptămână

  Euro a atins marți un nou maxim istoric, la 4,9279 lei, după valoarea atinsă luni, de 4,9261 lei. Față de cursul de luni, euro a crescut cu 0,04%. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet