More

  RAGCL închide centralele termice nerentabile

  Array

  O centrală termică din Paşcani urmează să fie închisă până la sfârşitul anului. Este vorba despre CT 10 care furnizează căldură şi apă caldă către şase blocuri de garsoniere G1 – G6 şi Creşa nr.2. Regia a luat decizia să o închidă deoarece nu mai este rentabilă datorită numărului mic de abonaţi.

  Pentru ca păşcăneni din zonă să nu rămână fără căldură regia va face o serie de investiţii astfel încât reţele de termoficare să fie cuplate la CT6.

  Măsura urmează să fie extinsă şi la alte centrale. În următorii ani dacă cetățenii vor continua să se debranșeze vor închide și alte centrale. Pe viitor vor să diversifice sursele de energie, cum ar fi panourile solare, să facă un inel de recirculare a apei calde în zona Liceului “Sadoveanu” şi să schimbe cazanale astfel încât costurile la căldură şi apă caldă să scadă.

  Regia locală de termoficare se confruntă cu probleme financiare. Pe lângă datoriile uriaşe de aproape 400 mil lei la Gaz Sud, are de plătit 1 milion lei la fostul distribuitor de gaz E-on. În acelaşi timp RAGCL are de încasat de la Primăria din Paşcani 300 mii lei din subvenţii şi de la şcoli aproximativ 200 mii lei.

  Menţionăm că în momentul de faţă cele 11 centrale termice funcţionale din Paşcani asigură căldură şi apă caldă pentru 3300 apartamente, iar capacitatea lor este producţie este pentru 12 mii de utilizatori. În urmă cu aproximativ 3 ani a fost închisă CT3.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI