15.7 C
Paşcani
duminică, mai 22, 2022
Array

RAGCL caută alt furnizor de gaz, EON ar renunţa la garanţii. „Deocamdată nu trebuie căldura în şcoli”

sorin nacuta

Regia păşcăneană de termoficare caută alţi furnizori de gaz după ce EON a închis robinetele în lipsa unei garanţii de plată a restantelor. Conducerea societăţii a cerut deja oferte de la alte trei societăţi care vor să livreze gaz, în condiţii comerciale asemănătoare. Contractul ar urma să fie încheiat în cel mai scurt timp după o selecţie de oferte dacă Primăria nu va obţine sprijin de la Guvern.
Intenţia regiei i-a determinat pe cei de la EON să reanalizeze condiţiile impuse pentru reluarea furnizării gazului. Ei au lăsat să se înţeleagă că ar fi de acord cu variant eşalonării la plată a facturilor restante fără nici o garanţie din partea administraţiei locale şi au cerut şi au cerut o planificare în acest sens.
În acelaşi timp primarul municipiului se va deplasa în aceste zile la Guvern pentru a obţine din fondul de rezervă al statului plata în avans a subvenţiei la căldură pentru acesta iarna. Este vorba despre peste 1,5 milioane de lei, bani care vor ajunge în contul regiei pentru achitarea facturilor restante la gaz. În acest sens conducerea judeţului a făcut deja demersurile necesare pentru iniţierea unui proiect de hotărâre, care ar urma să fie aprobat de Executiv.
RAGCL mai are de achitat la gaz peste 1,5 milioane de lei, motiv pentru care EON a închis robinetele la gaz. Sunt afectaţi doar locatarii de la bloc care nu mai primesc apă caldă nu şi elevii din şcoli şi grădiniţe, susţine directorul tehnic al regiei. Asta deoarece chiar dacă ar fi fost gaz furnizarea căldurii nu putea fi reluată în acesta perioada ci doar atunci când temperaturile scad sub 10 grade timp de trei nopţi la rând, sau la cerere.
Menţionăm că legislativul local nu a aprobat contractul de garanţie solicitat de EON pe motiv că nu ar avea temei legal. În schimb primarul a spus că va cere plata în avans a subvenţiei la căldură, de la Guvern, pentru deblocarea situaţiei.

Foto: Sorin Nacuta – director tehnic RAGCL Pascani

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow