9.1 C
Paşcani
duminică, septembrie 25, 2022

RAGCL are nevoie de câteva milioane, ca să treacă iarna. Grevă şi închiderea gazului au fost evitate, creşte din nou preţul la căldură

- Advertisement -

Grevă anunţată de salariaţii regiei păşcănene de salubritate nu a mai avut loc. Nemulţumiţi că nu şi-au încasat salariile pentru luna decembrie,  ei au cerut explicaţii de la conducerea unităţii şi au ameninţat că încetează lucrul. Discutiile au avut loc azi dimineaţa, în prezenţa liderului de sindicat. Directorul RAGCL a hotărât că banii adunaţi în casierie din ultimele zile să fie folosiţi pentru achitarea drepturilor salariale,  nu pentru plata facturii la gaz aşa cum a cerut primarul municipiului. Tot astăzi a fost achitata şi factura pentru închirierea autobuzelor.
Încasările din ultimele zile au fost cheltuite pe salarii,  în contextul în care furnizorul de gaz a ameninţat că închide robinetele pentru neplata unei facturi, în avans, de peste 1,2 milioane de lei. Acelaşi furnizor a notificat regia, in cursul zilei de astazi,  că nu va mai întrerupe gazul, după o discuţie avută cu primarul Dumitru Pantazi care s-a deplasat la sediul firmei, spune directorul regiei.
RAGCL Paşcani a cerut mandat de la Consiliul Local în calitate de unic acţionar, aprobarea de a demara procedura de intrare în insolventa. Asta deoarece regia are datorii de aproape 40 de milioane de lei, conturile blocate şi nu îşi poate susţine principalele activităţi, din încasări.
Într-o informare trimisă primarului si consilierilor,  conducerea RAGCL precizează că unitatea ar avea nevoie, de la bugetul local, de peste 2,1 milioane de lei pentru a putea să furnizeze căldura până în luna aprilie, inclusiv.

Primăria a achitat deja în avans o parte din subvenţia la căldură pentru anul în curs, peste 1 milion de lei, iar anul trecut, cca 2,4 milioane de lei din taxele şi impozitele încasate de la cetăţeni.

Conform unor surse neoficiale săptămâna viitoare Consiliul Local va fi convocat în şedinţă extraordinară pentru majorarea, din nou,  a preţului de producţie al căldurii şi implicit a subvenţiei la căldură. În momentul de faţă RAGCL Paşcani are cel mai mare preţ de producţie din ţară, 747,32 lei inclus TVA, plătit integral doar de agenţii economici, şcoli şi grădiniţe. Persoanele fizice plătesc doar 170 lei/Gcal, diferenţa fiind acoperită din bani bugetul local.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Legislativul pășcănean în ședință pe 29 septembrie – DOC

Sedinta de Consiliu Local saptamana viitoare in municipiul Pascani....

Ședință de Consiliu Local pe 29 septembrie, la Târgu Frumos – DOC

Sedinta de Consiliu Local saptamana viitoare la Targu Frumos....

LUCRARI DE PLOMBARE, PE PLOAIE, DE NEVOIE

Lucrarile de plombare a strazilor din Pascani au fost...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow