18.5 C
Paşcani
vineri, septembrie 30, 2022
Array

RAGCL are gaz, păşcănenii căldură. În ce condiţii ar putea fi acordate subvenţii pentru trecerea pe centrale de apartament

- Advertisement -

Regia locală de termoficare a început probele la cald şi a reluat de astăzi furnizarea apei calde şi a căldurii. EON a deschis robinetele la gaz şi a acceptat graficul de eşalonare a facturilor care au mai rămas la plată, de peste 800 000 lei, după ce Primăria Paşcani a achitat în avans 600.000 lei subvenţia la căldură pentru perioada rece din acest an.

Edilul municipiului spune că RAGCL Paşcani urmează să primească tot în avans subvenţia la căldură de la Guvern. Administratia locală a cerut alocarea a 1,5 mil de lei din fondul de rezervă, la rectificarea bugetară aşteptată în câteva săptămâni de zile. El a mai spus că gazul nu mai poate fi oprit pe timpul iernii chiar dacă regia va întâmpina dificultăţi la achitarea facturilor.

Joi seara în cadrul emisiunii “Pulsul Zilei” primarul Dumitru Pantazi a vorbit şi despre viitorul regiei păşcănene de termoficare. El a spus că în cazul în care RAGCL nu ar mai putea să îşi desfăşoare activitatea, cele 3800 de familii care mai au locuinţele branşate la sistemul centralizat de încălzire ar putea să primească o subvenţie de până la 50% pentru achiziţionarea de centrale termice de apartament. Cum bugetul local nu poate acoperi asemenea cheltuieli edilul municipiului a cerut parlamentarilor păşcăneni să propună modificarea legislaţiei în vigoare aşa încât Guvernul să poată acorde astfel de subvenţii.

Este puţin probabil să se ajungă în acesta situaţie, spune Dumitru Pantazi. El a precizat că RAGCL Paşcani poate scăpa de probleme financiare şi că actuala conducere face eforturi pentru plata datoriilor. Mai mult noua legislaţie restrictivă cu privire la centralele de apartament ar putea aduce mai mulţi clienţi la sistemul centralizat de încălzire.

Regia păşcăneană are de încasat de la populaţie 5,3 milioane de lei, iar de la societăţi şi instituţii alte 477.000 lei. Din care peste 3 milioane sunt prescrise. Printre datornici se afla şi politicienii locali: organizaţia PDL cu 7713 lei şi PSD cu 6487 lei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow