26.5 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
26.5 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021

RAGCL a reluat furnizarea apei calde şi căldurii. Directorul regiei, ameninţat cu plângere la DNA pentru că a semnat contractul la gaz. Opoziţia recunoaşte că a exploatat politic această problemă – VIDEO

Ultimele știri

 

Regia păşcăneană de termoficare a reluat furnizarea apei calde şi a căldurii începând de luni după-amiază. Deocamdată doar în şcoli şi grădiniţe şi la scările de bloc fără datorii, după ce noul furnizor de gaz a dat ordinul de deschidere a robinetelor. Directorul RAGCL i-a informat pe consilieri că odată cu venirea iernii va fi nevoit să dea căldură la toate blocurile pentru a nu îngheţa reţelele de distribuţie.

Totodată legislativul local a aprobat iniţiativa primarului,  de a suplimentata plata în avans a subventiei la căldură cu încă 300 000 lei . Banii ar urma să fie folosiţi pentru regularizarea facturii la gaz,  pentru luna noiembrie şi avansul pentru luna decembrie.

Odată cu încheierea contractului, noul furnizor de gaz a mai primit în avans încă 400.000 lei,  bani alocaţi de la bugetul local tot prin suplimentară subvenţiei la căldură şi scăderea preţului de vânzare la populaţie.

Consilierii din opoziţie au criticat înţelegerea incheiata cu Tinmar Energy pe motiv că ar fi dezavantajoasă.
În replică directorul regiei a explicat că şi fostul furnizor a cerut plata în avans cel puţin a facturii pentru o lună de zile,  pe lângă achitarea facturilor restante. Asta însemna că pentru a avea din nou gaz metan RAGCL ar fi trebuit să achite,  nu 400 000 lei,  cât a plătit în avans noului furnizor, ci de trei ori mai mult, cca 1,3 milioane de lei,  din care aproape 800 000 lei restantele iar diferenta – estimatul pentru luna noiembrie. De asemenea regia s-ar fi blocat din nou deoarece plata în avans a subvenţiei ar fi fost  pentru achitarea facturilor restante,  nu a celor viitoare.

În loc să fie mulţumiţi că problema a fost rezolvată,  pentru ca păşcănenii să aibă căldura,  consilierii din opoziţie i-au reproşat directorul regiei că şi-a asumat semnarea contractului cu noul furnizor de gaz,  fără să aibă aprobarea Consiliului de Administratie şi l-au ameninţat cu o plângere la DNA.
Aşadar liberalii doreau continuarea crizei, încă câteva săptămâni sau luni de zile, până la completarea Consiliului de Administraţie de la RAGCL, pentru a fi funcţional. Procedura de selecţie este în derulare după expirarea mandatelor foştilor membri. Mai mult directorul Gelu Nedelcu a fost ameninţat cu o plângere la DNA de un consilier PNL, pentru semnarea contractului.

Replică şefului regiei a fost pe măsură. El a precizat că şi-a asumat semnarea contractului la gaz pentru că păşcănenii să aibă căldură, în contextul în care consilierii liberali au fugit de responsabilitate şi s-au abţinut de la vot, dar au numărat zilele fără apă caldă, pe reţele de socializare.

Supăraţi de critici, liberalii i-au reproşat directorului Gelu Nedelcu că şi-a exprimat opiniile pe această temă. Ei au recunoscut că demersurile lor pe acesta tema au fost de mai degrabă politice decât administrative.

„Noi am făcut nişte postări pe reţelele de socializare. Scopul nostru era să ne facem treabă de opoziţie, să îi forţăm pe cei din administratie să găsească o soluţie, în aşa fel încât să fie rezolvată problema… În acest conflict politic , punctul meu de vedere este că nu ar trebui să vă exprimaţi nici o opinie pentru că nu ne-am referit la dvs. Niciodată în postările noastre nu am spus că RAGCL-ul este de vină, sau directorul este de vină..”

Schimbul de replici a continuat între cei doi. Şeful regiei a adus aminte că RAGCL se afla în subordinea Consiliului Local, nu a primarului. La randul sau, liderului opoziţiei i-a cerut şefului regiei să nu se bage pentru că este o competiţie politică, deci nu o problemă administrativa care trebuia imediat rezolvată.

“Noi suntem aici trimişi de păşcăneni. Avem o coloratură politică, într-o anumită măsură avem şi noi o competitie politică. Că greşim sau nu greşim, că am postat bine sau nu, este răspunderea noastră. Punctul meu de vedere este că dvs nu ar trebui să intraţi în chestia asta…”

Liberalii au fost criticaţi şi de consilierul PMP. Sorin Olariu le-a reproşat că au refuzat să vină cu soluţii în comisia convocată special pentru rezolvarea problemelor regiei, deşi ştiau că în toamna acestui an RAGCL va rămâne fără gaz şi va întrerupe furnizarea apei calde.

ȘEDINȚA CONSILIULUI LOCAL PAȘCANI - 12 NOIEMBRIE 2018

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
26.5 ° C
27.8 °
25.2 °
43 %
2.4kmh
21 %
sâm
26 °
Dum
27 °
lun
29 °
mar
32 °
mie
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI