5.3 C
Paşcani
miercuri, februarie 1, 2023

România nu are nevoie, în plină criză a medicamentelor și cel mai mai agresiv val al virozelor din ultimii ani, de un ministru al Sănătății care încă „analizează cifre”.

Medicamentele antitermice și antiinflamatoare, în special formulările pentru copii, lipsesc din farmacii. Nu de ieri, ci de anul trecut. Mai precis din noiembrie, lucru avertizat inclusiv de Agenția Națională a Medicamentului. În fața acestei realități, ministrul antisănătății Rafila crede că „sunt încă medicamente”.

Pe scurt, suntem într-o criză a medicamentelor în plin val de viroze, iar cei mai afectați sunt copiii.

„O să analizez cifrele pentru săptămâna care a trecut și atunci, bineînțeles că o să avem în vedere scenariul care rezultă din prelucrarea acestor cifre”. Asta ne spune la începutul anului ministru Sănătății, cu nu mai puțin de aproape 100.000 de infecții respiratorii înregistrate săptămânal în România.

Avem un ministru analist, care constată liniștit și tot folosește verbe la viitor, în loc să fi aplicat deja legea (Ordinul nr. 269/2017) care spune clar că are obligaţia să asigure stocuri adecvate şi continue de medicamente! Prin măsuri rapide, nu la două luni distanță când se pune problema declarării epidemiei de gripă în România!

Ministrul Rafila trebuia încă de anul trecut să fi reacționat responsabil și nu să vulnerabilizeze și mai mult pacientul român.

Este ministru într-un guvern cu o majoritate de 70%! În schimb, vedem o lene acută și un dispreț incredibil față de această criză de sănătate publică pe care o traversăm.

COMUNICAT USR

Alte articole

Deputatul Nacuta, bilant pentru anul 2022 -VIDEO

Singurul parlamentar pascanean care reprezinta municipiul in legislativul Romaniei...

MOVILA: România s-a născut la Iaşi

Noi, ieşenii, cinstim şi sărbătorim 24 ianuarie 1859 pentru...

AMENDAMENTELE USR PASCANI LA PROIECTUL DE BUGET SI LISTA DE INVESTITII

USR Filiala Pascani a depus astazi amendamentele cu privire...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow