More

  Radiologie digitală la Spitalul de Urgenţă Paşcani

  Array

  Radiologie digitalaInca un set de aparatura ultramoderna la Spitalul de Urgenta Pascani. Incepand de astazi, la Compartimentul de Radiologie si Imagistica Medicala a fost pus in functiune un sistem de computere care realizeaza radiografii in format digital.

  Astfel, pacientii vor putea sa primeasca in format electronic imaginile realizate prin radierea cu ajutorul izotopilor radioactivi si nu vor mai fi nevoiti sa umble cu acele filme celebre.

  Tehnica de radiologie digitala prezinta o serie de avantaje fata de radiologia conventionala clasica, dintre care, cea mai importanta o reprezinta calitatea imaginii radiologice. Aparatura care a costat in jur de 30.000 de euro fara tva, contine un cititor de casete care inregistreaza imaginea, un consola de prelucrare unde sunt introduse toate datele pacientului si o consola de citire care este montata in camera medicului radiolog.

  Prin aceasta noua metoda, personalul medical comunica prin intermediul unei retele iar timpul pierdut prin listarea efectiva a imaginilor si transportul acestora pe sectii va fi scurtat. Odata inregistrate radiografiile digitale ajung intr-un computer central care poate fi accesat de orice medic din spital, iar in functie de specialitate, acestia pot diagnostica mai usor bolnavul.

  Potrivit conducerii spitalului, pacientii pot opta in functie de resursele financiare, pentru inscriptionarea imaginii pe un cd, listarea ei pe o coala A4 sau pe un film cu o calitate net superioara fata de cele conventionale.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet