Array

Radiografie amânată pentru o pacientă înfometată. Medicul a plecat… ca să nu se iradieze

Pacienţii de la Spitalul CF Paşcani suferă din cauza unui medic. O femeie programată astăzi pentru o radiografie la stomac a fost amânată pentru săptămâna viitoare deşi nu a mâncat de o zi şi a înghiţit un litru de soluţie cu bariu pentru a fi pregătită de investigaţie. Astăzi a aşteptat cu burta goală mai bine de jumătate de zi să vină medicul de la Târgu Neamţ. În jurul orei 15.00 cabinetul a fost deschis dar după prima investigaţie specialistul şi-a pus halatul în cui şi a plecat. Asta deoarece la Spitalul de lângă Piaţa din Deal nu se face decât o radiografie pe zi la stomac pentru că doctorul să nu se iradieze.

Anişoara Țarcă este din Gâștești şi suferă de mai multe boli. Ea s-a internat în Spitalul din Paşcani de o săptămâna de zile pentru un tratament la inima dar medicul i-a găsit şi alte complicaţii medicale. Plină de medicamente şi cu acul în vene ea a ajuns acum victima nepăsării şi a unui sistem medical cu multe probleme.

Familia a intrat în panică pe bună dreptate îngrijorată de această situaţie. Soţul a sunat la televiziunea locală pentru a cere ajutor.

În replică directorul medical al spitalului, doctorul Constantin Melinte, spune că ar fi vorba despre o neconcordanţă dintre medicii interniști şi cei de la radiografie. O ,, mică eroare” spune el dar cu mari efecte asupra bolnavului.

Menţionăm că medicul radiolog este din Târgu Neamţ. Se numeşte Matei Bârgăoanu şi are un contact de colaborare cu unitatea medicală din Paşcani. El nu a fost de găsit pentru a explica ce s-a întâmplat.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...