More

  Radiografia incompetenței. Societățile subordonate CL Pașcani în faliment

  Array

  Prima provocare pentru noul legislativ păşcănean s-a consumat în şedinţa ordinară de astăzi. Pe ordinea de zi s-au aflat 3 rapoarte de activitate privind indicatorii tehnico economici pentru anul 2015. Cele mai intense discuţii au fost pe marginea activităţii Regiei de termoficare.

  Timp de peste o ora au fost analizate cifrele prezentate de conducerea societăţii. Concluziile au fost clare: RAGCL are datorii mai mari decât bugetul Pașcaniului pe un an de zile, conturile blocate de ANAF şi nici o soluţie de redresare.

  Consilierii locali au cerut conducerii un plan de redresare şi au venit cu câteva propuneri: dezvoltarea serviciului de transport public, rentabilizarea serviciului de termie şi găsirea altor activităţi care să aducă bani.

  La PSA, fostul operator de apă şi canalizare lucrurile au rămas la fel ca şi până acum. Conducerea societăţii a cerut de la consilieri un nou obiect de activitate pentru a-şi justifica existenţa.

  Aleşii locali au amânat deznodământul şi au spus că vor hotărî soarta societăţii într-o şedinţă viitoare. Una dintre activităţi poate fi înfiinţarea şi administrarea parcărilor pentru maşini.

  În acelaşi context, directorul societăţii a atras atenţia că neavând încasări nu are bani nici măcar pentru plata onorariilor în cazul recuperării facturilor restante de la populaţie în instanţele de judecată.

  Şi la Salubritate discuţiile au fost intense. Conducerea societăţii a arătat că a încheiat anul 2015 cu pierderi însemnate, dar de la sfârşitul lunii iunie a acestui an, datorită reducerii cheltuielilor sunt pe linia de plutire, însă nu garantează că va rămâne aşa.

  Consilierii locali au cerut conducerii societăţii explicaţii de ce au fost cumpărate utilaje second hand care acum sunt stricate. Şi numărul angajaţilor a fost adus în discuţie de aleşii locali.

  Mai mult, un consilier PNL, Claudiu Bodoașcă a cerut demisia Consiliului de Administraţie al Eco Salubritate Paşcani.

  De asemenea, un alt consilier a cerut publicarea listelor cu cei care au sau nu contracte la salubritate şi numărul membrilor din fiecare familie. În replică, directorul societăţii a spus că vor fi surprize mari şi că la masa consilierilor s-ar afla unii fără contracte.

  Discuţiile s-au încheiat fără concluzii sau măsuri concrete ca şi în ceilalţi ani. Rămâne de văzut dacă se va schimba ceva după această şedinţă în activitatea celor 3 societăţi aflate în subordinea Primăriei Paşcani.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Un consilier a demisionat din comisii, in semn de protest

  Lectie usturatoare din partea unui consilier local. Sorin Olariu de la PMP a demisioanat din trei comisii tehnice, unde legislativul local are reprezentanti, pentru...

  Dar din dar, pentru sănătate. Părinții Nicoletei au donat pentru Mateo, un copilaș operat pe creier

  Gest impresionant din partea familiei Nicoletei, adolescenta din Pascani diagnosticata cu o boala grava. Parintii fetei au donat 1.000 de euro din donatiile primite...

  Pașcaniul se împrumută pentru investiții, cu acordul tuturor consilierilor

  Municipiul Pascani se imprumuta cu 4 milioane de lei pentru confinantarea unor investitii din fonduri europene mostenite de la fosta administratie. Pe ordinea de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI