3.8 C
Paşcani
luni, decembrie 6, 2021

Rabla pentru electrocasnice. Ce trebuie să faci ca să primeşti voucher de 500 de lei pentru laptop

Peste 100.000 de români vor să-și schimbe frigiderul sau televizorul. Cel puțin atâția s-au înscris deja în programul Rabla pentru Electrocasnice, de vineri și până acum.

Voucherele au valori cuprinse între 200 și 500 de lei, suma cea mai mare fiind acordată pentru laptopuri noi.

Dacă aveți acasă frigidere, mașini de spălat sau aparate de aer condiționat pe care nu le mai folosiți și vreți să beneficiați de ajutorul de la stat mai aveți timp până joi.

Primul pas este crearea unui cont pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, iar de vineri trebuie să mai intrați o dată pe site ca să optați pentru aparatul dorit.

Întâi trebuie să selecteze voucherele cei care vor mașini de spălat rufe sau vase și frigidere, până pe 20 mai. Apoi au timp să facă acest lucru, până pe 17 iunie, cei care vor televizoare, laptopuri sau tablete, iar la finalul lunii iunie trebuie să intre în aplicație cei care vor să cumpere aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare.

Andrei Iorgulescu, AFM: ”O persoană care a selectat, care a ales unul sau mai multe vouchere dintr-o categorie, trebuie să aștepte ca voucherele respective să fie validate de către AFM. Ulterior are la dispoziție 15 zile pentru utilizarea voucherului direct în magazin sau în mediul online, după care încă 15 zile pentru facturare și livrarea echipamentului nou”.

Valoarea unui voucher diferă în funcție de produs: 200 de lei se acordă pentru aspiratoare, 300 de lei pentru tablete, 400 de lei pentru mașini de spălat rufe și vase, aparate de aer condiționat, frigidere sau televizoare și cea mai mare sumă, 500 de lei, se acordă pentru laptopuri.

Atenție, dacă vrei să cumpărați un laptop nou sau o tablet nu puteți da la schimb tot un laptop sau o tabletă, pentru că autoritățile vor să strângă cât mai multe echipamente mari consumatoare de energie.

Programul ar putea fi reluat din toamnă

Puteți preda însă alte electrocasnice și sunt acceptate și calculatoarele, compuse din unitate centrală și monitor. Și dacă vorbim de mașini de spălat vase sau uscătoare de rufe, sunt acceptate toate electrocasnicele vechi incluse în program.

Cosmin Burducea, șef magazin: ”Din prețul produsului se scade valoarea voucherului și stabilim împreună data livrării produsului. Venim în întâmpinarea clientului în special pentru produsele mai mari, cum sunt frigiderele sau mașinile de spălat, pentru a le ridica de acasă”.

Echipamentele sunt predate apoi unui reciclator.

Dragoș Călugăru, director general Asociația ECOTIC: ”Dau un exemplu, dintr-o mașină de spălat se dezmembrarează, există metal, inox, sticlă, avem un motor electric, care se duce în altă parte, de obicei în afara României, unde se dezmembrează în fier și cupru și ajung la topitorii unde se vor folosi din nou”.

Dacă nu vor fi consumate toate voucherele, programul ar putea fi reluat în toamnă.

Sursa Stirile Pro TV

DE LA ACELAȘI AUTOR

Măsuri de relaxare pentru sărbători şi testarea PCR la intrarea în ţară, pe agenda CNSU – surse

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni marţi pentru a prelungi starea de alertă. Vor...

Deputat, Vasile Toma: Relansarea Programului Tomata, gura de oxigen salvatoare pentru agricultorii români și produsele autohtone

C.P. Luptă pentru supraviețuire. Aceasta a caracterizat în ultimii 2 ani, activitatea agricultorilor români, care au fost...

Anunt de mediu

ANUNŢ PUBLIC SC EMILY IMPEX SRL Motca, titular al activităţii Taierea si rindeluirea lemnului, comert cu ridicata a...

Palatul Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa poate fi vizitat și virtual

Muzeul de Sit Arheologic de la Cucuteni și Palatul „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa (județul Iași)...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI