21.3 C
Paşcani
sâmbătă, martie 25, 2023

„Rabla Local” la Pașcani. Primăria anunță că se înscrie în program

Primaria municipiului Pascani a anuntat ca se va inscrie in Programul Rabla Local. Astfel, persoanele fizice care vor casa o mașină mai veche de 15 ani vor putea primi, de la administratia locala un stimulent în valoare de 3.000 de lei, fără a fi obligați să folosească banii obținuți astfel pentru a cumpăra o mașină nouă.

In acest an, municipalitatea isi propune sa primeasca prin acest program 300 de masini, iar valoarea alocata de la bugetul local va fi de 180.000 de lei – adica o cofinantare de cate 600 de lei pentru fiecare autoturism, restul fiind de la Administratia Fondului pentru Mediu. Precizarile au fost facute de administratorul public, Claudiu Bodoasca, in conferinta de presa de joi, 16 martie.

Potrivit presei nationale, program ar urma sa inceapa in luna aprilie. In cadrul sesiunii de inscriere, fiecare primarie va putea obtine bani pentru un numar limitat de masini. In cazul municipiului Pascani, se arata ca „localitățile cu o populaţie cuprinsă între 10.001 şi 50.000 de locuitori” pot obtine finantare pentru 500 de autovehicule uzate.
Potrivit avocatnet.ro, pentru a putea cere stimulentul pentru casare, proprietarul unei mașini vechi va trebui să îndeplinească următoarele condiții:

• să aibă domiciliul sau reședința în România, pe raza primăriei la care face solicitarea;
• să dețină un autovehicul uzat înmatriculat pe numele său de cel puțin cinci ani și să fie în evidențele fiscale ale primăriei respective;
• să nu aibă restanțe la plata taxelor, impozitelor, amenzilor şi contribuţiilor către bugetul de stat și cel local;
• să nu folosească aceeași mașină pentru a obține diverse alte finanțări, inclusiv prin Rabla Clasic sau Rabla Plus;
• să nu aibă condamnări definitive pentru infracţiuni împotriva mediului.

Totuși, cei care vor cere cei 3.000 lei nu vor putea cumpăra, timp de trei ani de la obținerea banilor, o mașină cu normă de poluare Euro 4 sau mai mică.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow