More

  Rabla Clasic 2020: Mai puțin de o săptămână rămasă pentru înscrieri

  Finalul lui septembrie marchează și finalul înscrierilor pe anul acesta la programul Rabla Clasic. Ediția din acest an a adus o creștere a cuantumului ecobonusului primit de cei ce vor să-și cumpere o mașină cu un grad de poluare redus, dar și posibilitatea de a cumpăra, pe lângă mașini, motociclete noi.

  Înscrierile la Rabla Clasic au început pe 17 martie și se încheie pe 30 septembrie. Vorbim de un program care se desfășoară din 2005 și care permite debarasarea de mașinile vechi pentru a cumpăra unele noi, cu ajutorul unui mic sprijin financiar de la stat.

  Conform Ordinului Ministerului Mediului nr. 324/2020, începând de anul acesta, cei care se înscriu în programul Rabla Clasic au putut beneficia, pe lângă primele pentru cumpărarea de autoturisme, și de prime pentru cumpărarea de motociclete noi. În plus, valoarea ecobonusului pentru achiziționarea de autovehicule noi, echipate cu sistem de propulsie hibrid, s-a majorat la 2.500 de lei. Anterior, valoarea acestui ecobonus a fost de 1.700 de lei.

  Una dintre noutățile pe le-a adus programul Rabla Clasic 2020 este posibilitatea de achiziționare de motociclete. În acest caz, cumpărătorii pot beneficia de o primă de casare de 3.500 de lei, cu condiția ca motorul acesteia să nu genereze mai mult de 125 g CO2/km.

  De cealaltă parte, pentru cei care doresc să achiziționeze mașini noi, condițiile au rămas aceleași ca cele de anul trecut, cu deosebirea că valoarea ecobonusului a ajuns la 2.500 de lei, față de 1.700 de lei, cât a fost în trecut. Așadar, potrivit ordinului, cuantumul primei de casare pentru achiziționarea unui autovehicul nou este de 6.500 de lei, la fel ca anul trecut. Condiția este ca noul autovehicul să emită maximum 120 g CO2/km.

  Continuarea pe Avocatnet.ro

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Beizadelele medicilor ieșeni, admise la UMF fără examen pe listele cu studenți străini

  UMF Iași a patentat o rețeță de admitere la Medicină, pe ușa din dos @ Zeci de piloși au intrat ,,pe șest’’ pe locurile...

  Noua lege RCA în 2021. Șoferii români vor deconta direct, dar prețurile la asigurări vor crește

  Ministerul Finanțelor din România a publicat în august proiectul de ordonanță de urgență pentru modificarea legii privind asigurarea obligatorie auto. Noua lege RCA este...

  Guvernul va adopta astăzi o ordonanță ce îi vizează pe asimptomatici. Ce se va întâmpla cu aceștia

  Executivul are joi şedinţă de la ora 18:00, iar Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a precizat că Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă pentru...

  Opinii