26.5 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Puțini contribuabili, la dezbaterea bugetului. Campus școlar la Colegiul Mihail Sadoveanu Pașcani

- Advertisement -

Proiectul de buget si lista de investitii pentru anul in curs au fost puse in dezbatere publica. Intalnirea cu cetatenii a avut loc la inceputul acestei saptamani, pe 5 aprilie, de la ora 10.00, timp in care majoritatea contribuabililor au fost la serviciu si nu au putut sa participe. Din acest motiv, in sala au fost prezenti doar cinci cetateni, 3 consilieri locali si reprezentantii presei si administratiei locale.

Pentru inceput, primarul municipiului a facut o prezentare generala a proiectului. El a spus ca desi bugetul apare mai mare, in acest an veniturile sunt mai mici din cauza sumelor mai mici primite de la Consiliul Judetean si Guvernul Romaniei. Pintilie a mai spus ca in acest an sunt prevazuti mai multi bani pentru investitii, avand in vedere proiectele din fonduri europene in derulare, lasate de fosta adminsitratie.

La dezbateri a fost prezent directorul adjunct al Colegiului Mihail Sadoveanu din Pascani. El a propus municipalitatii sa construiasca un campus scolar in fata salii de sport de peste drum, cu fonduri europene sau guvernamentale. Investitia este necesara pentru ca toti elevii sa invete intr-un singur schimb iar in restul timpului sa fie organziate activitati extrascolare.

In sala au fost prezenti si doi reprezentanti ai organizatiei USR Pascani.

Ei au propus administratiei locale alocarea a 100 000 lei pentru achizitionarea de placute cu denumirea strazilor, iluminat corespunzator al trecerilor de pietoni, asfaltarea zonelor pietonale de pe str. Dragos Voda si amenajarea a 5 locuri de joaca. Banii ar fi urmat sa fie luati de la alte investitii. Reprezentantii USR au propus ca Primaria sa renunte la cumpararea unei toalete pentru care a fost alocata suma de 250.000 lei si in acest an sa achizitioneze doar un tractor cu remorca, nu doua asa cum era planificat.

Un alt cetatean a cerut explicatii privind unele cheltuieli prevazute la buget si a facut o serie de propuneri.

Mentionam ca proiectul de buget si lista de investitii pentru anul in curs ar urma sa fie supuse aprobarii Consiliului Local in sedinta ordinara din luna aprilie.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow