elefant.ro
More

  Putine cereri pentru bani de centrale termice

  Primaria Pascani se roaga de cetateni sa depuna cereri pentru obtinerea de ajutoare financiare in vederea montarii de centrale termice, la apartamentele ramase fara caldura dupa ce RAGCL a intrat in insolventa.

  Pana acum au fost inregistrate doar 120 de cereri, desi in luna aprilie, atunci cand regia locala de termoficare a incetat furnizarea caldurii si apei calde, mai erau cca 2000 de apartamente bransate la sistemul centralizat de incalzire, conform informatiilor conducerii.

  Din acestea, 20 au fost respinse, multe dintre ele pentru ca solicitantii aveau montate deja centrale iar pentru alte 53 au fost facute platile Asta inseamna ca mai bine de jumatate din suma alocata de la bugetul local, este inca disponibila si au fost anuntate suplimentari daca va fi cazul.

  Chiar daca subiectul a fost mediatizat pe larg, la audientele saptamanale vin cetateni care afla cu surprindere ca pot sa isi puna centrale, cu bani de la Primarie.

  Viceprimarita Gabriela Nedelcu ii invita pe pascanenii cu venituri mici si care nu au datorii la bugetul local sa vina si sa depuna cate o cerere la Ghiseul Unic. De asemenea ei sunt sfatuiti sa solicite sprijinul functionarilor de la Asistenta Sociala pentru intocmirea dosarelor.

  Tot la audientele de astazi au venit, ca de fiecare data si cetateni cu probleme de fond funciar. Unii asteapta eliberarea titlurilor de proprietate, altii sunt nemultumiti ca le-au fost anulate. Viceprimarul municipiului spune ca o parte din probleme sunt deoarece Primaria are deficit de personal si ca la concursul pentru angajarea de topometristi nu s-a inscris nimeni.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cum administrează societatea consilierului Pintilie, asociaţiile de proprietari. Doar „servicii de contabilitate”, nu şi de reparaţii şi întreţinere. Profituri de zeci de mii de...

  Proiectul consilierilor din opoziţie privind finanţarea de la bugetul local a asociaţiilor de proprietari în vederea salubrizării şi reparării subsolurilor blocurilor, respins din motive...

  Probleme cu proiectele din fonduri europene. Se reiau licitaţiile pentru Palatul Cantacuzino, creşă şi grădiniţă

  Administratia locală din Paşcani are probleme cu două dintre investitii din fonduri europene. Proiectul „Creșterea eficienței energetice pentru Grădinița nr.2 și Creșa nr.1” în...

  Suspiciuni privind cheltuirea banilor pentru sterilizarea câinilor. Ce facem cu ciorile şi pescăruşii?

  Problema câinilor comunitari de pe străzile municipiului Paşcani a fost discutata, din nou, de legislativul păşcănean în şedinţa din 30 iunie, la punctul diverse. De...

  Opinii