27.4 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022

Putem sau nu să facem petreceri mâine de revelion? Legea e neclară

La ora 12 noaptea va expira perioada de 14 zile impusă de scenariul roşu, având în vedere scăderea ratei de infectare Covid 19. Atenţie mare, însă: petrecerile în local de revelion rămân interzise: carantina de noapte rămâne în vigoare. De altfel, orice fel de petrecere este interzisă după ora 23, deşi termenul nu e definit clar în ordonanţă. Mâine se vor deschide şi cinematografele şi instituţiile de cultură.

Spaţiile interioare din restaurante şi cafenele pot fi redeschise pe raza municipiului Iaşi în ultima zi din an. În noaptea de azi spre mâine expiră perioada de restricţii impusă de scenariul roşu având în vedere rata de infectare cu cazuri Covid-19.

În acelaşi timp, o prelungire a acestor restricţii la acest moment nu este de actualitate având în vedere că rata de infectare este în scădere de circa o săptămână, sub pragul de 3 cazuri la o mie de locuitori, prag de la care se impune scenariul roşu.

Totuşi, petrecerile de revelion (sau de orice fel) rămân în continuare interzise întrucât „carantina de noapte” este valabilă pe teritoriul întregii ţări, indiferent de scenariul în care se află o localitate sau alta.

Astfel, chiar dacă Iaşul a intrat în scenariul galben, restaurantele şi cafenelele pot fi redeschise în interior (la 30% din capacitate) doar în intervalul 06.00 – 23.00 începând de mâine, 31 decembrie. Alte măsuri de relaxare vizează redeschiderea cinematografelor şi a instituţiilor de cultură. În acelaşi timp, pot fi redeschise şi sălile cu activităţi de jocuri de noroc.

Şi în aceste cazuri este valabilă restricţia cu 30% din capacitatea spaţiului interior.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow