-1.5 C
Paşcani
sâmbătă, februarie 4, 2023

Purtător de cuvânt, mut la întrebările jurnaliștilor. Primarul Pintilie: “ Nu sărim in sus exact când vreți dumneavoastra, cum vreți dumneavoastră…!”

Situație fără precedent la Primăria Municipiului Pașcani. De câteva luni de zile, purtătorul de cuvânt al instituției, Alexandru Dandu- foto stanga refuza sa răspundă la întrebările jurnaliștilor, pe orice canal de comunicare, desi este plătit din bani publici. Reprezentanții presei sunt îndrumați sa trimită întrebările in scris, prin intermediul unor cereri de informații chiar si pentru subiecte simple sau cele care tin de actualitatea locală, iar răspunsurile sunt primite după săptămâni de zile sau chiar deloc. Problema a fost semnalata, încă o data, edilului municipiului, in cadrul conferinței săptămânale de presa.

In loc sa găsească o soluție, primarul Marius Pintilie – foto dreapta  a încercat sa acopere derapajele de comunicare. El a spus ca purtătorul de cuvânt este ocupat cu alte atribuții de serviciu si ca “ Nu sărim in sus exact când vreți dumneavoastra, cum vreți dumneavoastră…!” dând dovada de lipsa de respect fata de presa locală si cetățenii municipiului care asteapta sa fie informați corect si la timp.

Conform unor surse neoficiale, purtatorul de cuvant al Primăriei Pașcani nu mai raspunde la întrebările jurnaliștilor, la solicitarea edilului. In acest fel jurnaliștii incomozi întâmpina dificultăți in documentarea unor știri sau anchete si se intarzie difuzarea lor. BIT TV va sesiza instituțiile abilitate pentru ca si la Primăria Pașcani purtătorul de cuvânt sa raspunda cu celeritate întrebărilor presei si pentru accesul neingradit al jurnalistilor la informațiile de interes public.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow