21.7 C
Paşcani
marți, septembrie 26, 2023
Array

Puntea de peste Siret, distrusă de vijeliile din ultimele zile. Sătenii îşi riscă viaţa agăţaţi de cablurile de ancorare

Locuitorii din localitatea Gura Badilitei au ramas din nou fara puntea de peste Siret, care face lagatura cu suburbia Lunca. Din cauza vantul puternic de vineri seara, 22 martie, scandurile puntii au fost spulberate pe o distanta de 15 m iar cablurile de ancorare au cedat. Mai mult, puntea, asa cum arata acum, este un adevarat pericol pentru curajosii care vor sa treaca Siretul cu orice pret. Din spusele unor localnici, cativa elevi, care se intorceau de la scoala din Pascani erau chiar la un pas de o nenorocire, vineri seara, dupa ce s-au incumetat sa treaca pe celalalt mal, atarnati de cablurile de sustinere. Localnicii sunt suparati pentru ca puntea de peste raul Siret era cea mai avantajoasa cale de legatura cu orasul Pascani pentru zeci de navesti printre care si elevi. Mai mult, unii dintre ei sustin ca reparatiile din toamna anului trecut au fost facute de mantuiala si ca acolo ar trebui construit un pod.

In replica, edilul comunei, Constantin Lupu, a precizat ca vantul a fost prea puternic si ca era inevitabila aceasta situatie. A intocmit, insa, un raport operativ pe care l-a transmis la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Iasi si spera ca pana saptamana viitoare puntea sa fie din nou functionala. Pentru asta mai sunt nevoie de inca 500 de milioane de lei vechi, bani care o sa fie suportati de la bugetul local.

O investitie mai buna ar fi construirea unui pod in locul puntii de peste Siret. Satenii din Gura Badilitei spun ca ar fi cea mai sigura varianta atat pentru ei cat si pentru traficul rutier. In replica, primarul comunei spune ca o astfel de investitie nu ar avea sanse reale de finantare deoarece calea de acces principala este cea de pe malul Siretului, Drumul Judetean de la Vanatori la Blagesti. Mai mult, edilul comunei crede ca pana la urma, odata cu finalizarea lucrarilor de la baraj, va fi construit si un pod care va traversa Siretul .

Mentionam ca puntea a fost reparata in toamna anului trecut de Primaria comunei Vanatori, iar lucrarile au costat 530 de milioane de lei vechi.

Alte articole

Crosul Toamnei, la Pașcani. Eveniment programat pentru luna octombrie – DOC

Programul de activități cultural-educative al Primăriei Pașcani va fi...

Se fac înscrieri pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de Casa de Cultură Pașcani

Au început înscrierile pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de...

Marea dictare în engleză și franceză, la Miron Costin Pașcani – FOTO

Ziua Europeană a Limbilor a fost sărbătorită într-un mod...

Primarul Pașcaniului, o săptămâna in concediu

Edilul municipiului Pașcani pleacă in concediu de odihna. Vacanta...