More

  Puneţi-vă centrale de apartament! Sistemul centralizat de incalzire nu va fi redeschis, „privatizat” sau delegat

  Foştii abonaţi la sistemul centralizat de încălzire din Paşcani sunt îndemnaţi, din nou, să îşi pună centrale individuale pentru a avea căldura la iarnă. Asta după ce regia locală de termoficare, a intrat în insolventa, a anunţat că nu mai poate furniza agent termic şi a reziliat contractele.

  Primarul municipiului a precizat în cadrul emisiunii „Pulsul Zilei” ca regia nu va fi privatizata iar serviciul de termie nu va fi delegat unei alte societăţi, aşa cum se aude tot mai des în oraş. Mai mult, chiar dacă facturile restante către ultimul furnizor de gaz au fost achitat, e RAGCL nu are banii necesari pentru reluarea furnizării şi susţinerii activităţii de termie, iar o bună parte din salariaţi au plecat.

  În ceea ce priveşte locuinţele ANL, acolo unde Primăria este administrator, edilul municipiului spune că nu sunt bani de la bugetul local pentru centrale termice în apartamentele chiriaşilor dar va aproba cererile pentru montarea lor pe cheltuiala locatarilor Consilierii din opoziţie au făcut o propunere în acest sens care va fi discutată în şedinţa de la sfârşitul acestei luni.

  În proiect se arată că administratia locală ar trebui să îi despăgubească şi pe chiriaşii care şi-au pus deja centrale de apartament, deşi au făcut-o în mod ilegal fără aprobarea Primăriei. La blocurile sociale cei cu venituri mici vor primi ajutoare pentru a pune centrale individuale.

  Menţionăm că în momentul de faţă la RAGCL Paşcani sunt cca 360 de cereri de debranşare şi constatare a lucrarilor deja executate, de la sistemul centralizat de încălzire iar până acum au mai fost rezolvate încă câteva sute. În acelaşi timp mulţi dintre locatari şi-au pus deja centrale fără să mai anunţe că s-au debranşat.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Beizadelele medicilor ieșeni, admise la UMF fără examen pe listele cu studenți străini

  UMF Iași a patentat o rețeță de admitere la Medicină, pe ușa din dos @ Zeci de piloși au intrat ,,pe șest’’ pe locurile...

  Noua lege RCA în 2021. Șoferii români vor deconta direct, dar prețurile la asigurări vor crește

  Ministerul Finanțelor din România a publicat în august proiectul de ordonanță de urgență pentru modificarea legii privind asigurarea obligatorie auto. Noua lege RCA este...

  Guvernul va adopta astăzi o ordonanță ce îi vizează pe asimptomatici. Ce se va întâmpla cu aceștia

  Executivul are joi şedinţă de la ora 18:00, iar Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a precizat că Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă pentru...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI